ODLIČNA UPRKOS POVREDI: Ivana Španović skočila samo jednom, ali dovoljno za drugo mesto!

ivana spanovic
instagram@ivanaspanovic

Naša atletičarka imala samo jedan skok u Londonu, ali joj je i on bio dovoljan za drugo mesto.

 

Posle pobede u Lozani, Ivana Španović je sjajno otvorila miting u Londonu i u prvoj seriji skočila odličnih 6,88 metara. Nažalost, to joj je bio i jedini skok u Londonu s obzirom da je zbog bola u stopalu, koje je povredila u Lozani, morala da prekine takmičenje. 

Tek u petoj seriji je olimpijska šampionka Tiana Bartoleta uspela da nadmaši Ivanin rezultat skočivši 7,01 metara i tako odnela pobedu i novih osam bodova.

Ivana je osetila mnogo jači bol nego u Lozani u toku prvog skoka i odlučili smo da odmah prekinemo takmičenje jer nismo želeli da bilo šta rizikujemo u nastavku. Ovaj rezultat je dobar pokazatelj forme, obezbedila je nove bodove za finalni miting u Briselu tako da je na neki način cilj ispunjen. Sa nama je doktor Đurović koji će odrediti terapiju i odmah posle neophodnih tretmana nastavićemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo, koje ćemo odraditi u Slovačkoj – istakao je Ivanin trener Goran Obradović.

Treće mesto zauzela je Australijanka Bruk Straton sa ličnim najboljim rezultatom sezone – 6,79 metara.

Finalni miting održava se u Briselu, 1. septembra, a na njega će se po novim pravilima plasirati najboljih osam skakačica. Pobednik Dijamantske lige je onaj koji tog dana ostvari najbolji rezultat.