ODLIČNA UVERTIRA ZA BUDUĆNOST! Crno-beli se slavljem u Rumuniji oprostili od Evrokupa, Asesoft – Partizan 65:85

Pobeda za kraj. Košarkaši Partizana su zabeležili ubedljiv trijumf u utakmici poslednjeg kola Evrokupa savladavši rumunski Asesoft sa 85:65 (23:16, 20:16, 30:10, 12:23).

Iako bez četvorice prvotimaca (Pavlović, Murić, Milutinov, Gagić), crno-beli su odigrali sjajno u Ploeštiju gde su imali i 31 poen prednosti.

Svih 12 igrača je dobilo šansu kod Duška Vujoševića, desetorica su se upisala među strelce, ali se posebno istakao Milan Mačvan sa 23 poena (9/10 iz igre), 8 skokova i 6 asistencija za indeks korsnosti 34.

Najbolje ga je pratio Luka Bogdanović sa 15 poena i 6 skokova, dok je Mihajlo Andrić dodao 11 poena uz 4 uhvaćene lopte, 3 asistencije i dve ukradene.

U Asesoftu je najbolji bio Di Braun sa 14 poena i 9 asistencija, 12 poena dodao je Džerald Grin, dok je Dragan Labović imao samo 1 poena promašivši svih osam šuteva iz igre.

NAJAVA I TOK MEČA:

Trener šampiona Srbije Duško Vujošević u ovom duelu neće moći da računa na Aleksandra Pavlovića, Đorđa Gagića i Nikolu Milutinova.

Za Gagića se znalo da neće putovati u Rumuniju zbog distorzije skočnog zgloba, kao i za Milutinova, koji se žalio na bolove u leđima, a potvrda da ni Pavlović neće igrati stigla je u utorak.

Crno-beli su još ranije ostali bez šanse za dalji plasman u Evrokupu, a trenutno imaju dve pobede i sedam poraza, dok Asesoft pred poslednje, deseto kolo ima skor 5-4.

– Želimo da odradimo dobru utakmicu, da ostavimo dobar utisak i da tačku na ovo svoje ne baš slavno takmičenje u Evrokupu, stavimo pristojnom igrom. Favoriti su domaćini, mi nemamo imperativ. Imamo želju da utakmicu odigramo dobro, da to bude takav utisak na oproštaju, ujedno i uvod za sledeću veoma važna utakmicu u Beogradu, protiv Budućnosti – rekao je Vujošević.

Tok ovog meča pratite UŽIVO na našem portalu…

Prva četvrtina: Asesoft – Partizan 16:23

Oslabljeni crno-beli bolje su otvorili meč. Dobra odbrana i sigurni napadi učinili su da, posle trojke Andrića, Partizan ima vođstvo u Rumuniji od četiri poena prednosti – 10:6.

Iako je ovo meč bez značaja za ekipu Duška Vujoševića, košarkaši kluba iz Humske su bli sigurni na startu i prvu deonicu odigrali bez problema. Mačvan je postigao svoj sedmi poen i tako doneo dvocifrenu prednost – 21:10. Zanimljivo je to da je Asesoft ostavljao dosta prostora protivniku da iz kontra napada dođe do lakih poena. U samom finišu Rumuni su uspeli da smanje zaostatak na 23:16.

Druga četvrtina: Asesoft ˜– Partizan 16:20

Domaćin bolje otvara drugu deonicu i smanjuju zaostatak na 25:21, ali Milosavljević održava vođstvo Partizana. Trojkom Runkauskasa Asesoft opet prilazi na minu četiri poena, ali crno-beli predvođeni Mačvanom prave seriju 8:2 i vraćaju se na dvocifrenu razliku (37:27). U finišu poluvremena raspucao se Bogdanović, pa je Partizan na odmor otišao sa maksimalnih 11 poena prednosti 43:32.

Treća četvrtina: Asesoft ˜– Partizan 10:30

Braun sa pet brzih poena na startu drugog poluvremena najavljuje povratak Asesofta, ali je usledio furiozan period igre Partizana koji predvođen Mačvanom pravi seriju 17:0 za ogromnih 25 poena prednosti (59:37). Partizana sa pet trojki pravi seriju 22:0 za ogromnih 30 poena prednosti (67:37). Crno–beli su nastavili sa odličnom igrom i do kraja treće deonice samo održavali prednost (73:42).

Četvrta četvrtina: Asesoft ˜– Partizan 23:12

U poslednjem kvartalu, Partizan je dozvolio rivalu da malo smanji zaostatak, ali je rutinski ostvario pobedu, koja predstavlja veliki podstrek za tim, koji se u nastavku sezone bori za mesto u plej ofu ABA lige. Za to će biti veoma važna pobeda nad ekipom Budućnosti.