Odložena deportacija Đokovića: Novak uskoro pred sudom, preti mu ozbiljna kazna

Advokat Federalne vlade Lojd obrazložio je kakav je tačno status najboljeg tenisera sveta, što se tiče pritvora i boravka u hotelu za imigrante.

screenshot/youtube.com/Australian Open TV

Tokom prve noći (petak po našem vremenu) neće biti u pritvoru, niti pri dolasku u kancelariju advokata, ali će biti pritvoren tokom konsultacija sa svojim pravnim timom, kao i posle toga.

Ukoliko se suđenje nastavi i u nedelju, potvrđeno je da će i tada Novak biti u pritvoru, a ako njegovo prisustvo na ročištu bude potrebno, biće doveden kao pritvorenik.

– Policajci koji budu sprovodili Đokovića do kancelarije u kojoj će se voditi razgovor postupaće kao kada se postupa da je osoba u pritvoru – naveo je Lojd.

U međuvremenu, sudija Keli i dalje smatra da je bolja odluka da postupak bude prebačen na Savezni sud. Dodao je da je koronavirus imao veliki uticaj na živote ljudi u Australiji i da je vakcinacija politička odluka.

– To znači da bi bilo bolje da Savezni sud odlučuje o slučaju – zaključio je Keli.

Potvrđen je dogovor da Đoković izađe na saslušanje u subotu u 08.00, što je 22 časa po srednjoevropskom vremenu u petak.

Advokat države Stiven Lojd nije protiv ni da ostane proces kod sudije Kelija ni da ga prebace na drugi sud. Prihvataju rokove koje je dao Đokovićev zastupnik.

Kako je dogovor da Đoković izađe na saslušanje u petak u 08.00 (22 časa po srednjoevropskom vremenu), Lojd je potvrdio da neće biti pritvoren do tog trenutka.

Predstavnik države potvrdio je da se neće žuriti sa odlukom, kao i da neće insistirati na deportaciji pre konačne sudske odluke.