Odloženi izbori u FSS: Za kvalitetan izborni postupak biće potrebno više vremena

FSS
fss

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odložio je danas izbore u toj organizaciji za maj ili jun ove godine.

 

Kako se navodi u saopštenju FSS-a, na osnovu sugestija regionalnih saveza, doneta je odluka da se Izborna skupština sa aprila pomeri na kraj maja ili početak juna, kako bi bilo više vremena za kvalitetan izborni postupak.

Izbori u teritorijalnim fudbalskim savezima trebalo je da se održe od 20. februara do 15. marta, ali su današnjom odlukom Odbora za hitna pitanja pomereni za period od 11. do 30. aprila.
T

Takođe, Odbor za hitna pitanja se upoznao sa dopisom Crvene zvezde, a povodom odluke Disciplinske komisije FSS da se tom klubu zbog neizmirenih obaveza prema Nikoli Mijailoviću zabrani registracija novih igrača.

Odbor je konstatovao da odlučivanje nije u njegovoj nadležnosti, pa je dopis crveno-belih vraćen Disciplinskoj komisiji.

Na sednici u Staroj Pazovi, kojom je presedavao prvi čovek FSS Tomislav Karadžić, između ostalog, razmatrana su pitanja u vezi sa suđenjem, a takodje odlučeno je da se s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova organizuje sastanak zbog sumnji u nameštanje utakmica u Super ligi i Kupu Srbije.

Odbor za hitna pitanja odlučio je da se do daljeg ne dodeljuju sredstva za pomoć klubovima, jer su ona potrebna za redovno funkcionisanje Saveza i svih aktivnosti koje su predvidjene u narednom periodu.