Odlučuje majstorica u Podgorici: Cedevita savladala Budućnost i obezbedila peti meč

Košarkaši Cedevite uspeli su i drugi put da slave u Zagrebu protiv Budućnosti 88:85 (18:19, 22:17, 23:19, 25.30), pa će se u majstorica, koja se igra u Podgorici, odlučiti ko će u finale ABA lige.

 

Budućnost je kao i u prvom meču u Zagrebu krenula silovito, povela sa 8:0, ali je Cedevita polako došla do svoje igre i smanjila na samo “-1” na kraj prve četvrtine. Domaći tim je, malo po malo, prešao u inicijativu i sve je bilo slično utakmici koja je prethodila ovoj.

Održavali su se Podgoričani u igri, pogotovo u poslednjoj deonici, ali kada bi prišli na četiri, pet razlike, uvek bi se neko poput Ukića i Žganeca našao da pogodi za tri poena. U poslednji minut ušlo se pogotkom Kuka za tri poena i rezultatom 81:76.

Svaki pokušaj da Budućnost dodatno približi protivniku padao je u vodu, a vremena je bilo sve manje, pa je i na 30 sekundi bilo pet poena razlike (83:78). Dosuđena je obostrana lična greška Baraću i Savoviću, a onda je Ivanović pogodio za 85:81. Zbunjeni Zagrepčani su vodili 30 minuta i imali veliku razliku, a onda su došli u situaciju da na 20 sekundi do kraja brane prednost od samo “+2” (85:83), iako je sve izgledalo gotovo.

U trci, Budućnost se dosta dobro snalazila, ali je vreme isticalo, tako da je Budućnost samo uspela da dođe do “-3”, a to je bilo dovoljno da se zakaže majstorica.

Najbolji u redovima Cedevite bili su Nemanja Gordić i Roko Leni Ukić sa po 16 poena, Stanko Barać je dao dva poena manje, a Bilan 12 poena. Kod gostiju, Planinić i Rejnolds su ubacili po 13, a Ivanović 11 poena.