– Moramo svi da budemo fokusirani, bez obzira na to ko je na terenu, ko nije u igri. To je naš posao i to se očekuje od nas. Pokušaćemo da se pripremimo do sledeće utakmice. Cela sezona faktički staje u tu treću utakmicu u ovom trenutku. Mislim da će biti veći pritisak, ali bio je prisutan i večeras. Igramo pred našim navijačima, svakako da moramo da pobedimo – rekao je Lazić novinarima.

Partizan je pobedio Zvezdu sa 70:67 i izjednačio u polufinalnoj seriji ABA lige.

– Imali smo, više-manje, kontrolu utakmice do poslednja četiri minuta kada smo im dozvolili da se vrate, napravili su tu seriju i preokrenuli rezultat. Mislim da je bilo 12:5, što je zaista nedopustivo. Celu utakmicu smo bili u vođstvu ili na par poena zaostatka, bio je plan da kontrolišemo do kraja utakmice, ali nismo uspeli. Čeka nas treća utakmica. Ta četiri minuta smo dozvolili mnogo stvari, skokove u napadu… Ali, sve je to sastavni deo utakmice, nije smelo da se se desi, ali desilo se – kazao je Lazić.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković ocenio je da je timska igra bila ključna.

– Igrali smo mnogo bolje odbranu nego u prošloj utakmici. Igrali smo timski u napadu i u odbrani. Pre svega u odbrani, pa je onda i napad došao – rekao je Marinković posle meča.

Marinković je bio najefikasniji u timu Partizana sa 18 poena.

– Čekao sam svoju igru, nisam jurio. Ona je došla, ja sam dobro odigrao. Nije to ni bitno, nisam bitan ja, već Markusov šut, Džok i njegovi skokovi, zagrađivanje Cirbesa. Bitno je to ko će da uđe u finale i osvoji ABA ligu, a ne ko će da postigne 20 poena – rekao je Marinković i dodao da očekuje drugačiju utakmicu u majstorici i da Partizan ima šansu da uđe u finale.

Treća, odlučujuća utakmica igraće se sledeće subote.loading...