Odluka o SP u Kataru biće doneta početkom sledeće godine

Odluku o terminu održavanja Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru 2022. godine, Svetska fudbalska federacija (Fifa) neće doneti pre početka sledeće godine, saopšteno je danas.

– Moramo da razgovaramo sa mnogim partnerima i pronađemo najbolje rešenje. Siguran sam da odluka neće biti doneta pre prve četvrtine 2015. godine – rekao je član Izvršnog komiteta Fifa šeik Salman bin Ibrahim-Al Kalifa, preneli su britanski mediji.

Predviđeno je da se Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine održi tokom leta, ali su mnogi svetski Savezi protiv toga, pošto su u junu i julu u toj zemlji velike vrućine, pa su zatražili da se Mundijal odigra tokom zime.

– Pogledaćemo kakve su nam mogućnosti. Za sada je u pitanju stari termin, u julu i julu, ali cilj naše radne grupe je da razmotrimo druge opcije i saslušamo zbog čega su pojedinci zabrinuti – rekao je Salman, koji je i predsednik Azijske fudbalske konfederacije.

Salman je u Londonu potpisao sporazum o saradnji sa Premijer ligom, čiji je izvršni direktor Ričard Skadamor rekao da su potrebni dugi razgovori sa svim zainteresovanim stranama o pomeranju termina Svetskog prvenstva.