Održan 22. Novosadski maraton: Miškeljin novi prvak Srbije (FOTO)

Ivan Miškeljin, član atletskog kluba “25.maj” iz Beograda i trener adidas Running tima, novi je prvak Srbije u maratonu pošto je na 22. Novosadskom maratonu stazu dugu 42.195km istrčao za 2:41:38 i tako vratio titulu prvaka države koju je prvi put osvojio 2012. godine.

U trci je učestvovalo više od 600 trkača koji su se takmičili u različitim kategorijama (42km, 33km i 10km). Prvi kroz cilj je prošao Denis Koravljev iz Rusije, Miškeljin 4min i 2 sekunde nakon njega, a treće mesto pripalo je Zoranu Markoviću iz Rume. Od dama najbrža je bila Olivera Ćirković, a drugoplasirana Dragana Špehar iz kulskog “Hajduka”.

Prema rečima Miškeljina oktobarsko sunce nije išlo na ruku nikome od trkača, ali svi su uspeli da stignu do cilja.
– Prvih 35km sam konstantno vodio, a onda su počele krize. U tim trenucima snaga uma je presudna. Bilo je izuzetno vruće i to nam je svima otežavalo da istrčimo trku onako kako smo to mislili da je moguće. Ipak ja sam se spremao tokom cele godine. Trenirao sam svaki dan i rezultat je bio neizbežan. Nosio sam adios boost patike za trčanje što mi je pružilo dodatnu energiju da sa lakoćom istrčim trku, i da se osećam dobro nakon trke, bez zamora i upale mišića – izjavio je državni prvak u maratonu Ivan Miškeljin.

U trci na 33 kilometra pobedio je Goran Vendlener iz Apatina. Distancu od 25 kilometara najbrže je prešao Tihomir Sirak iz Apatina u muškoj, odnosno Monika Vajda u ženskoj konkurenciji.
Na stazi od 10 kilometara najbrži je bio Aleksandar Dalić iz tuzlanske Slobode, a na istoj distanci kod dama pobedila je njegova klupska koleginica Rahima Zukić.
Sunčan dan u Novom Sadu možda nije toliko pogodovao maratoncima, koliko najmlađima za koje je bila organizovana trka, tj. puzanje beba, gde je nadmetanje bilo u potpuno drugom planu.