Održana prva od četiri ‘Boost Belgrade’ trka: Testirajte sebe i pripremite se za nove maratone u Srbiji

Proteklog vikenda više od 400 ljubitelja trčanja istrčalo je prvu „BOOST BELGRADE“ trku u Beogradu.

 

Iako je vreme bilo oblačno i vlažno, trkači su pristizali sa svih strana, pojedinačno ili u grupi, zagrevali se i pripremali kako bi izvukli svoj maksimum za predstojeću trku.

Deonicu od Beton Hale do Marine Dorćol i nazad trčali su i mladi i stariji, i profesionalci i rekreativci. Najbrži je bio Nikola Jevtić iz adidas Running team-a, koji je 5,3 km istrčao za 19 minuta i 13 sekundi. Nakon trke izvučen je i srećni startni broj, koji je ovom prilikom nosio Zarije Milanović i osvojio adidas boost patike za trčanje.

Trčim od 2010. godine i iza sebe imam 120 istrčanih maratona. Samo u prošloj godini čak 55 čime sam postao državni, balkanski i evropski rekorder. Sve maratone sam istrčao u adidas boost patikama, jer su mi najudobnije, zato je pravo zadovoljstvo dobiti ovakav poklon učešćem u novoj trci – izjavio je Milanović koji planira i ove godine da istrči što više maratona.

Proteklog vikenda održana je prva od ukupno četiri „Booste Belgrade“ trke koje će se održati u ovoj godini i na kraju završiti velikom „adidas Open Run“ trkom. Svaka trka biće na drugoj lokaciji Beograda i biće u znaku određene boje. Svi koji istrče trku dobiće narukvicu u boji trke, kao simbol još jednog trkačkog uspeha.

 

Kroz kviz-lutriju nakon svake „Boost Belgrade“ trke adidas će nagraditi srećnog trkača, a svi koji sakupe narukvice sa sve 4 #boostbelgrade trke, a potom istrče i „adidas Open run“ trku, osvojiće adidas poklon iznenađenja.

Nove trke obogatiće kalendar trkačkih manifestacija u Beogradu i omogućiti svim strastvenim trkačima da testiraju sebe i još bolje se pripreme za nove maratone u Srbiji i regionu.