ODUŠEVILI SVET: Evo šta su strani mediji pisali o dočeku ‘Orlića’

Omladinska reprezentacija Srbije u subotu je postala prvak sveta u fudbalu, pošto je posle produžetaka u finalu savladala selekciju Brazila sa 2:1.

Preko 50.000 judi dočekalo je ispred gradske Skupštine na spektakularan način srpske fudbalske heroje sa Novog Zelanda.

Praćeni povicima „šampioni” članovi stručnog štaba i reprezentativci izneli su pobednički pehar na balkon Gradske skupštine, tradicionalno mesto proslave uspeha srpskih sportista.

Veličanstven doček mladih fudbalera impresionirao je čitav svet. Svi vodeći strani mediji oduševljeno su izveštavali o ovom događaju:

 

Čuveni britanski list „Dejli mejl” pisao je o spektakularnom dočeku. Britanci su istakli da je heroje sa Novog Zelanda dočekalo više od 50 hiljada ljudi.

Zastave, baklje, pesma i sveopšte slavlje priređeno je za igrače koji su sa balkona pokazivali trofej, bio je to sjajan doček.”

 

Eurosport je takođe pisao o „kraljevskom dočeku” mladih fudbalera. Oni su u svom izveštaju spomenuli da se u masi mogao videti transparent na kome je pisalo: „Ima nade”, pa su istakli da se to odnosi na srpski fudbal. Naveli su da seniori imaju očajne rezultate i da će Srbija propustiti tri velika takmičenja u nizu.

Britanski „Metro” i „Rojters” oduševljeno su pisali o veličanstvenom dočeku srpskih fudbalskih heroja u Beogradu.

 

Čuveni sprotski portal „101greatgoals.com” istakao je da mladi tim Srbije ima potencijala da postane ozbiljna fudbalska sila i da je Srbija veliki uspeh proslavila na najbolji mogući način.