Ofanzivni Englezi poklekli, derbi ’grupe smrti’ pripao Azurima! Engleska – Italija 1:2 (VIDEO)

Fudbaleri Italije i Engleske priredili su pravu uživanciju svim ljubiteljima fudbala, odigravši veoma kvalitetnu utakmicu. Posle 90 minuta neprestanog trčanja i velike borbenosti, uspešniji su bili Azuri, koji su pobedili Engleze 2:1.

Derbi Grupe D apsolutno je opravdao očekivanja. Engleska je bila razigrana, ofanzivna, odlična u napadu i imala je veći posed lopte, ali izgleda da ni to ništa ne garantuje kada igrate protiv Italijana, koji su iz kontra napada uspeli da nadigraju protivnika i osvoje značajna tri boda.

Statistika:

Grupa D, prvo kolo, Stadion: Arena Amazonija (Manaus) Rezultat: Engleska – Italija 1:2 Strelci: 35. Minut Markizio 0:1 (Italija) 37. Minut Staridž 1:1 (Engleska) 50. Minut Baloteli 1:2 (Italija)

Engleska: Hart, Džonson, Kejhil, Džagelka, Bejns, Džerard, Henderson, Sterling, Runi, Velbek, Staridž.
Italija: Sirigu, Darmija, Paleta, Barzalji, Kjelini, Pirlo, De Rosi, Markizio, Verati, Kandreva, Baloteli.

Najava i tok meča:

Mnogi su skeptični što se tiče izbora Roja Hodžsona, koji je napravio smenu generacija u engleskoj reprezentaciji. Potpuna rekonstrukcija tima mogla bi da se ispostavi kao dobar potez, ali isto tako može se javiti i suprotan efekat. Ipak, na Roju i njegovim izabranicima ostaje da razuvere sve one koji sumnjaju u njih. Englezima se uvek daje šanse, pa tako i ove godine.

Italijani prema tradiciji uvek prolaze grupnu fazu, a prethodnih godina Azuri su ostavili odličan utisak. Bez obzira na stil igre, koji je po mnogima defanzivan i zatvoren, reprezentacija Italije je iz godine u godinu u samom vrhu svetskog fudbala. Poznato je da ova ekipa uvek sačuva najbolje za najteže utakmice, a sve do tad minimalne pobede su im dovoljne. U utakmici sa Englezima im se daje prednost, a da li će je iskoristiti ostaje nam da vidimo…

Prvo poluvreme:

Od velikih reprezentacija, uvek se očekuje i vrhunski fudbal, a meč Italija – Engleska svakako je opravdao očekivanja u prvih 45 minuta. Agresivno i ofanzivno sa obe strane. Kvalitetna igra garantovala je utakmicu na visokom nivou.

Kapiten Italije, Andrea Pirlo je u svom stilu predvodio ekipu. Zadržavao loptu i proigravao. Stvarao šanse, tražio svoje fudbalere i upućivao fantastične centaršuteve. Englezi raspoloženi u napadu stvarali prilike. Ubrzan tempo i kod jednih i kod drugih rezultirao je da vidimo dva gola do odlaska na odmor.

Markizio je Auzure doveo u vođstvo u 35. minutu.

Samo dva minuta kasnije Staridž je izjednačio rezultat, posle odličnog centaršuta Vejn Runija.

Drugo poluvreme:

U nastavku meča, raspoloženo su ušli Italijani, ali i Englezi. Tempo igre bio je još bolji u odnosu na prvo poluvreme. Otvorena utakmica, sa mnogo prilika i uzbuđenja.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak. Super Mario doveo je Italijane do novog vođstva, samo pet minuta pošto su se ekipe vratile sa odmora. Akcija je išla po desnoj strani, Kandreva je odlično levicom centrirao na drugu stativu, a tamo je Baloteli umakao Kejhilu,  i glavom matirao Harta za 1:2!

Kao i što smo pomenuli u najavi, mnogi za Italijane kažu da igraju tvrd, neatraktivan i ‘mrtav’ fudbal. Uglavnom defanzivan, bez mnogo akcija, a kada imaju odgovarajući rezultat sledi čuveni – bunker. Ipak, večeras  su isti ti Italijani uspeli da atraktivnom igrom i sa mnogo šansi, otklone sve sumnje u to da su vrhunska reprezentacije od koje treba očekivati velike