OGLASILA SE PORODICA NIKOLE PEKOVIĆA: Kakvo je zapravo zdravstveno stanje legendarnog košarkaša?

Nakon što je danas kako bomba odjeknula vest da je bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković u teškom stanju zbog posledica korona virusa i da se bori za život, oglasila se Pekovićeva porodica i istakla da je Peković u stabilnom stanju u podgoričkoj bolnici, gde lekari budno prate njegovo stanje.

Nikola Peković
print screen/Instagram.com/nikolapekovic14

– On je od juče u podgoričkoj bolnici i diše apsolutno samostalno. Svi njegovi vitalni parametri što se tiče kiseonika potpuno su u redu – rekli su za “Blic” iz Pekovićevog uskog kruga, navodeći da košarkaš nije ni jednog trenutka bio na respiratoru.

Kako su rekli, bivši košarkaš je testiran na korona virus, koji mu je potvrđen, i smešten je juče u podgoričku bolnicu.

– On je sve vreme stabilno, ali uz konsultacije sa doktorima, rečeno je da je bolje da ostane na praćenju u zdravstvenoj ustanovi. To je proces koji traje – navodi izvor blizak bivšem košarkašu i dodaje da porodica “moli za privatnost i da se ne šire neistine o njegovom zdrvstvenom stanju”.

Ranije danas javnost je potresla vest da je bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković zaražen korona virusom, da je u teškom stanju i priključen na respirator.

Kako je navedeno u prvoj infromaciji, Peković je sa simptomima virusa kovid-19 primljen u podgoričku bolnicu pre 15 dana, a stanje mu se u međuvremenu pogoršalo.