Oglasili se iz FK Rad: Utakmica je mogla da se nastavi, prekid je bio izrežiran

Fudbalski klub Rad obratio se javnosti saopštenjem u kojem navodi da je jučerašnja utakmica prekinuta na izrežiran način.

Saopštenje fudbalskog kluba sa Banjice prenosimo u celosti:

„FK „Rad” preduzeo je sve neophodne mere da utakmica baraža između Metalca i ekipe Rada protekne u najboljem mogućem redu. Organizacioni i bezbedonosni segment je podignut na najviši mogući nivo što govori trocifren broj redara i pripadnika MUP.

Ima puno elemanata koje bude sumnju da iza svega stoji neko naručen da izvede viđen scenario. U momentu prekida utakmice, ekipa Rada je vodila, potpuno kontrolisala meč i sve je ukazivalo da će kroz prikaz na terenu sportski stići do željenog cilja – opstanka u ligi.

Na volšeban način se „pojavljuje” patrona sa suzavcem i nastaje panika. Važna napomena da ni pre ni posle nije bilo ni najmanjeg incidenta, čak su i naši navijači kada su shvatili o čemu se radi, ubacili patronu sa suzavcem u ranac i tako pokušali da je iznesu van stadiona. Zdrava logika nam jasno ukazuje da niko ko voli i navija za klub u tom momentu to ne bi učinio.

Glavni sudija Danilo Grujić pištaljkom pokazuje igračima da napuste teren i upute se u svlačionicu, što igrači oba tima čine istovremeno. Posle desetak minuta kada je dejstvo suzavca potpuno anulirano, sudija Grujić je pozvao aktere da se vrate na teren, ali su se pojavili samo igrači Rada.

Ekipa Metalca nije izašla na teren, navodeći da je razlog tome što se četvorica igrača ne osećaju dobro i nisu sposobni da nastave meč. Postavlja se pitanje: Kako to da niko od 2000 prisutnih, što navijača, novinara, desetogodišnjih dečaka koji su skupljali lopte i ostalih aktera meča nije zatražio pomoć lekara, a to su uradila četvorica igrača Metalca kojima su čak i posle ukazane lekarske pomoći od strane klinike „Anlave” sve analize bile u granicama normale.

Lekar opšte prakse konstatuje normalne disajne šumove kod sve četvorice, koji insistiraju na velikim glavoboljama i mučnini. Pola sata kasnije u izveštaju lekara je zapisano da je igrač sa brojem 5 Simov Aleksandar – kolabirao!?

Po odlasku novinarskih ekipa, jedan od igrača koji su se žalili, Ovusu Konor, izlazi nasmejan i rzdragan što smo zabeležili našom kamerom. U večernjim satima, igrači Metalca odlaze na pregled , na VMA, gde na Toksiološkom odeljenju ne pronalaze ni najmanje elemente trovanja niti tegoba na koje su se žalili igrači iz Milanovca. Naše pitanje je koje su sankcije za ovakvu obmanu i pokušaj da se do rezultata stigne nesportskim načinom.

Na žalost, aktiviranje suzavca je nešto što nije mimoišlo ni najveće lige Evrope. Nedavno je Viljareal kažnjen sa 4.000 Evra zbog ubacivanja suzavca od strane njegovih navijača u duelu sa Seltom iz Viga, ali je utakmica nastavljena od momenta prekida i privedena je kraju.

FK Rad želi da za „zelenim tepihom”, jedinim merodavnim , stigne do sportskog cilja-očuvanja superligaškog statusa, a ne za „zelenim stolom” kako pojedinci pokušavaju da izmeste fudbalsku priču iz baraža i da vanfudbalskim elemntima promovišu sebe u novog člana JSL!”