OGLASIO SE BUGARIN KOJI JE GURNUO OLIVERU JEVTIĆ: “Nisam zaslužio inkviziciju i linč”

Neverovatne scene viđene su u nedelju na trci u Sofiji kada je naša Olivera Jevtića bila gurnuta od strane jednog trkača.

printscreen/instagram.com/oglasnatabla

Srpska atletičarka je zbog toga bila bez svesti i povredila kuk, a verovatno neće moći da se takmiči na Olimpijskim igrama naredne godine. Sada se oglasio i čovek koji ju je namerno gurnuo.

Iako se na snimku jasno vidi da je namera postojala, Bojan Vačev tvrdi da on to nije učinio namerno i da nikoga na toj trci nije želeo da povredi.

Vačev se, uprkos snimcima, sada izvinjava i traži da se prestane sa “pozivima na linč” na njegov račun.

– Želim da iskoristim svoje pravo i odgovorim. Naglašavam da sudar nije bio nameran i da nije nastao iz nekih sebičnih potreba. Lično ne poznajem Oliveru Jevtić i želim da iskoristim ovu priliku da se iskreno izvinim njoj i njenim najbližima zbog traume koja je sprelila da učestvuje u događaju – počeo je da se pravda.

Vačev kaže i da nije dobio dobio novac da Oliveru Jevtić izbaci iz trke.

– Sumnje javnosti da me je finansijski motivisala treća strana su apsolutno lažne i duboko su me pogodile. Ne mogu da verujem da sam zaslužio ovakvu inkviziciju i linč, a jasno mi je da ih ima nakon čitanja brojnih poruka koje sam dobio na društvenim mrežama – rekao je Bojan Vačev.

On je još dodao i da je sve bila stvar njegovog neiskustva.

– Žao mi je zbog nesrećne situacije i molim sve koji su odgledali snimak da shvate da je adrenalin bio na visokom nivou, a u kombinaciji sa vremenskim uslovima i nedostatkom profesionalnog iskustva, to je dovelo do mojih nekoordinisanih pokreta koji su doveli do incidenta. Nadam se da će uvažena organizacija Maraton Sofije ubuduće obratiti pažnju na razliku u veštinama amatera i profesionalaca, tako što će ih podeliti i slabijima pružiti početnu prednost. Želim brz oporavak srpskoj sportistkinji i nesmetan nastavak karijere – poručio je napadač na Oliveru, a preneo sajt bugarski “Sportal”.