OGLASIO SE DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: Da li će Novak braniti titulu na omiljenom turniru?

Održavanje Australijan opena još uvek nije dovedeno pod znak pitanja ali situacija je najblaže rečeno zabrinjavajuća.

printscreen/youtube.com/Australian Open TV

Nakon pojave korone među teniserima, teniserkama i njihovim trenerima koji su doputovali u Melburn zavladala je prava panika.

Australijan Open zakazan je za 8. februar, a pre njega bi u Melburnu trebalo da se odigra nekoliko turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U avionima kojima su učesnici prvog Gren slema u sezoni doputovali u Melburn bilo je nekoliko osoba zaraženih koronavirusom, zbog čega skoro 50 tenisera i teniserki naredne dve nedelje mora da provede u izolaciji. To znači da njima neće biti dozvoljeno čak ni da treniraju.

Tim povodom se oglasio i direktor Australijan Open Kreg Tajli.

– Naravno da nismo želeli da se ovo dogodi, ali znali smo od početka da postoji rizik. Svako ko dolazi u Australiju mora da ima negativan test pre nego što se ukrca u avion. Odmah po dolasku, svi su ponovo testirani. Svi koji su bili u avionu se smatraju bliskim kontaktima. Zbog toga će morati da budu u karantinu naredne dve nedelje, neće moći da treniraju. Trudićemo se da svi učesnici mogu da se pripremaju, da budemo fe koliko je to moguće. Obezbedićemo im sprave, da mogu da vežbaju u sobama. Glavni cilj je da svi ostanu zdravi – objasnio je direktor grend slema u Melburnu.