Oglasio se i Čović: Čuo sam šta Anđus priča, nemam komentar

Posle optužba da je prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović vizički i verbalno napao novinara Dejana Anđusa, Čović je poručio da nema nikakav komentar i da ima pametnija posla.

Anđus tvrdi da ga je Čović udario pet puta i sve vreme vređao posle emisije u kojoj je pomenuo njegovog sina Filipa.

– Ako zovete zbog onoga što ovaj dečko priča, nemam komentar. Imam pametnija posla – rekao je Čović agenciji Beta.

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je da se hitno istraže izveštaji o fizičkom napadu na Anđusa.

– Sa ogorčenjem moramo da konstatujemo da je ovo samo još jedan u nizu fizičkih napada na novinare zbog izveštaja koje objavljuju ili ocena koje iznose. Fizička bezbednost novinara je osnovni preduslov za slobodu medija i javne reči, a država je dužna da to osigura. Na žalost, u Srbiji i dalje ima dosta kolega kojima je neophodna policijska pratnja jer su im životi ugroženi – navodi se u saopštenju NUNS-a.

Dodaje se da ranija ubistva novinara nisu rešena, niti su utvrđeni vinovnici čitavog niza napada na novinare.

– Sporost u rešavanju ovih slučajeva doprinosi stvaranju atmosfere u kojoj su fizički napadi na novinare i dalje mogući. Funkcioneri i građani koji smatraju da su povredjeni ili oštećeni načinom na koji je neki medij izveštavao o njima imaju niz zakonskih i drugih mogućnosti da iznesu svoj stav. Pritom se mora imati u vidu da sloboda govora podrazumeva i slobodno komentarisanje i iznošenje stava – ocenio je NUNS.