OGLASIO SE PIKSI NAKON PORAZA: Selektor Srbije otkrio zašto je Srbija izgubila utakmicu protiv Brazila

Dragan Stojković Piski rekao je posle poraza od Brazila da je veliki uticaj na negativan rezultat imala činjenica da Mitrović, Vlahović i Kostić vuku povrede, kao i da je njegova ekipa fizički pala u drugom poluvremenu duela sa Brazilom.

printscreen/RTS

Selektor Srbije rekao je na konferenciji za medije da je njegov tim bio ravnopravan rival sa Brazilom, ali samo u prvih 45 minuta utakmice.

U prvih 45 minuta bili smo u egal poziciji, nisu oni bili dominantni. U drugom poluvremenu smo fizički pali, nismo bili tim. Brazil ima odlične igrače i to je umeo da kazni.

Slede utakmice protiv kameruna i Švajcarske, a orlovi će u tim mečevima morati mnogo bolje ukoliko žele do osmine finala Mundijala.

Moramo drugačije. Iznenadio me fizički faktor, nisam mogao da prepoznam svoj tim u drugom poluvremenu. Sa mnogo problema smo došli u Katar, povrede kod igrača koji su udarne igle. Nemamo 100 odsto spremne igrače i to se videlo.”

Još jednom je selektor apostrofirao koliko je na ishod meča uticalo što se pojedini igrači nisu oporavili od povreda.

Pokazali smo u prvom delu da možemo da igramo. Da smo imali spremne Mitrovića, Vlahovića i Kostića, druga bi pesma bila”, rekao je Piksi i dodao da je Brazil jedan od favorita za osvajanje Mundijala

Naredni meč na Mundijalu Srbija igra u ponedeljak, kada će protivnik biti selekcija Kameruna.

“Period ispred nas moramo da iskoristimo da se odmorimo, neće biti previše fizičkog rada. Cilj znamo i nećemo se predati. Izgubiti od Brazila nije sramota. Analiziraćemo igru i Kameruna i Švajcarske i pokušaćemo da se što bolje pripremimo da budemo bolji nego što smo bili večeras“, završio je Stojković.