OKONČAN NIZ POBEDA: Serena Vilijams pretrpela poraz od Kvitove

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams nije pretrpela poraz cele godine, sve dok danas nije naišla na Petru Kvitovu u polufinalu turnira u Madridu i izgubila u dva seta, 6:2, 6:3.

 

Ovo je bio prvi poraz Serene Vilijams nakon serije od 27 pobeda na WTA turniru koja je počela još prošle godine. 

– Nisam danas bila Serena. Danas sam jednstavno iscrpljena – rekla je Amerikanka.

Ovo je Kvitovoj bio prvi trijumf nad Serenom Vilijams u šest dosadašnjih susreta, ali je danas potpuno dominirala i šest puta je Amerikanki oduzimala servis.

– Nikad je do sada nisam pobeđivala, tako da mi je ovo zaista poseban trenutak – rekla je ova Čehinja, koja je dva puta osvajala Vimbldon.

U drugom polufinalu eliminisana je i Marija Šarapova, koja je eliminisana od Svetlane Kuznjecove, takođe u dva seta, 6:2, 6:4. To je Kuznjecovoj bila prva pobeda nad Šarapovom u poslednjih sedam godina.

Popularnoj “Kuzi” ovo će biti prvo finale u poslednjih devet meseci.

U muškom turniru, Rafael Nadal je prošao u polufinale pobedom nad Grigorom Dimitrovom 6:3, 6:4. Njegov protivnik biće Tomaš Berdih iz, koji je pobedio Džona Iznera u tri seta, :, 7:6, 7:6.

– Sjajno je biti u polufinalu. Ovo je vrlo pozitivan rezultat za mene. Jako sam zadovoljan kako sam igrao danas, jako sam radostan – rekao je Nadal.