Old Traford se oprašta od velikog Vidića

Fudbaleri Mančester junajteda igraju od 20.45h protiv Hala duel 37. kola Premijer lige koji je u senci oproštaja Nemanje Vidića od Old Traforda.

Vidić, kao i vd menadžera Rajan Gigs, kome bi ovo takođe mogao da bude poslednji meč pred domaćim navijačima u svojstvu igrača, počinju duel na klupi.

Dugogodišnji kapiten Junajteda igra najverovatnije pretposlednju utakmicu za ovaj klub, poslednju, jubilarnu 300. trebalo bi da odigra u Sautemptonu.

Bivši kapiten Crvene zvezde došao je u Junajted iz moskovskog Spartaka 2005. za sedam miliona funti. U klubu je proveo osam i po godina, osvojio je 15 trofeja, a na leto će preći u Inter.

Privremeni menadžer Rajan Gigs izjavio je da će tim dati sve od sebe da pobedi Hal Siti, kao i da je srpski štoper “verovatno najbolji defanzivac sa kojim je igrao u karijeri”.

Pročitajte i šta je sve obeležilo Vidićev boravak u Junajtedu.

Junajted se svom kapitenu zahvalio i na Instagramu, a uz fotografiju je napisano: “Hvala za usmonene Vida…”

U startnoj postavi ekipe sa Old Traforda za meč sa Halom nalaze se Tom Lorens (20) i Džejms Vilson (18), obojica napadači, koji će tako debitovati za prvi tim.

Vilson je za mladi tim Junajteda ove sezone postigao 13 golova, od toga pet u mladoj Ligi šampiona. Lorens je ove sezone igrao na pozajmicama u Karlajlu i Jovilu, postigavši ukupno pet golova.

Tri junior Junajteda su u startnoj postavi, još tri na klupi, a ovo je 3.699. utakmica u kojoj barem jedan igrač iz omladinske škole nastupa.

Sastav Junajteda za meč sa Halom: De Hea, Valensija, Džons, Smoling, Bitner, Karik, Felaini, Kagava, Januzaj, Lorens, Vilson. klupa: Jang, Van Persi, Vidić, Majkl Kin, Mata, Gigs, Ben Ejmos.

Vidić u Premijer ligi kroz brojke:

209 utakmica
148 pobeda
95 utakmica bez primljenog gola
15 golova
6 crvenih kartona
38 žutih kartona
5 titula