Olimpijski šampion Kemboi optužen za zanemarivanje deteta

Dvostruki olimpijski šampion na 3.000 metara stipl Kenijac Ezekijel Kemboi optužen je za zanemarivanje dvogodišnjeg sina, prenela je danas agencija AFP.

Kemboija je za zanemarivanje deteta tužila bivša devojka, a u subotu je u hotelu u Najrobiju došlo do sukoba bivšeg para.
Kako je naveo lokalni list “Star”, devojka je napala Kemboija i od njega tražila da se brine o detetu, a on je pokušao da je navede na seks, zbog čega je intervenisalo hotelsko obezbeđenje.

Kemboi je odbacio sve optužbe i rekao da je on “žrtva iznude”.

– Ta žena je frustrirana osoba. Bili smo jedno vreme prijatelji, ali ona je sada udata žena. Kako mogu da budem u vezi sa nečijom suprugom? – zapitao se Kemboi.

On je odbio da prizna očinstvo.

– Nisam imao dete sa njom. Trebalo je da ode na sud i da me tuži da priznam dete, umesto što mi kalja ime po novinama – rekao je Kemboj.

Kemboj, koji je inače policajac po profesiji, bio je umesan u incident 2012. godine kada ga je druga žena optužila da je ubo nožem, pošto je odbila da spava s njiom. Kasnije je ona odustala od tužbe.

Trostruki svetski šampion je osvojo zlato na Igrama u Londonu u disciplini 3.000 metara stipl, postavši prvi Keneijac koji je osvojio dve olimpijske titule u istoj disciplini, posle zlata u Atini 2004. godine.