Olivera Jevtić najbolja Užičanka u ovoj godini

Srpska atletičarka Olivera Jevtić proglašena je za najboljeg sportistu Užica u 2014. godini u izboru Sportskog saveza ovog grada.

Nagrada joj je uručena u četvrtak uveče na svečanosti u užičkom Narodnom pozorištu.

“Ovo je za mene poseban trenutak i potvrda moje karijere duge 24 godine. Za sve te godine pretrčala sam oko 240.000 kilometara, a ove godine vratila sam se mojoj glavnoj disciplini maratonu i trijumfovala u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Podgorici. Iduće godine planiram da pobedim i na maratonima u Ljubljani i Skoplju”, izjavila je Jevtićeva za Tanjug.

Ona je na maratonima u Podgorici i Zagrebu obezbedila normu za učešće na Svetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine.

“Želja mi je da odem na Svetsko prvenstvo u plasiram se medju prvih deset”, rekla je Jevtić.

Za ekipu godine proglašen je odbojkaški klub Užice, koji je plasmanom u Prvu ligu Srbije ove godine ostvario najveći uspeh užičke muške odbojke u poslednje dve decenije.

Trener odbojkaša Slobodan Bogosavljević proglašen je trenerom godine.

U mlađim kategorijama nagradjeni su atletičarka Tamara Mićević, košarkašica Đurđina Djokić i atletičar Miloš Mitrović.

Za doprinos u stvaranju uslova za razvoj sporta i fizičke kulture nagradjen je Crveni krst Užice.

Nagrada za najboljeg profesora fizičke kulture pripala je Vukadinu Simonoviću, a za sportski rad i amatersko angažovanje u razvoju fudbala u Užicu Ranku Didanoviću.

Nagrade za životno delo ove godine dodeljene su Mihajlu Vasoviću, za dugogodišnji stvaralački rad u fudbalu, a za odbojku Mići Mićiću .

Ovogodišnje specijalne nagrade Sportskog saveza Užice pripale su biciklističkom klubu Era i fudbalskom sudiji Nemanji Petroviću.