Omladinci bez milosti prema San Marinu: Gostima sa ‘Čizme’ Srbija je dala četiri ‘komada’

Omladinska reprezentacija Srbije ugostila je danas selekciju San Marina i slavila rezultatom 4:0 (3:0).

Srbija: V. Milinković – Lutovac, Jovanović, Babić, Brajović (od 57. min Bašanović) – Gajić, Grujić – Stamenić, Belić (od 69. min Čudić), Pantić (od 46. min Radonjić) – Jović.

San Marino: Benedetini, Karlini, Grandoni, Raši, Bartistini (od 77. min Dela Vela), Bolonja, L. Censoni, M. Censoni, Moraceni (od 67. min Dadario), Tamgnini, Zaferani (od 60. min Đordi).

Mrežu San Marina načeo je Danilo Pantić u 6. minutu iz penala, a do odlaska na odmor isti igrač je pogodio još jednom. Luka Jović povisio je na 3:0 u 41. minutu a jedini pogodak u drugom delu bio je delo Marka Grujić u 78. minutu.

Omladinci Srbije načinili su prvi korak ka plasmanu u drugu rundu takmičenja. Fudbaleri Srbije, koje je selektirao Ivan Tomić, nisu danas imali velikih problema da savladaju vršnjake iz San Marina. Naši igrači su tokom cele utakmice držali igru pod kontrolom, delovali timski, što uliva nadu da će i u narednim mečevima protiv Jermenije i Italije, igrati još bolje.

Rano vođstvo omogućilo je našim momcima da u nastavku igraju mirno. Selektor Tomić je u drugom delu utakmice malo “promešao karte” i priliku dao i drugim fudbalerima da zaigraju na startu kvalifikacija.

Narednu utakmicu Srbija će igrati na istom stadionu protiv Jermenije. U slučaju pobede Srbija će se plasirati u dalje takmičenje, bez obzira na rezultat utakmice u poslednjem kolu protiv Italije.