Omladinci zadovoljni remijem: Da nam je neko ponudio 1:1, prihvatili bismo

Mladi fudbalski reprezentativci Srbije poručili su da su zadovoljni remijem protiv Nemačke (1:1) na Evropskom prvenstvu, ali i da ostaje žal za sva tri boda.

 

Srbija je na startu šampionata u Češkoj za igrače do 21 godine remizirala sa Nemačkom, a strelac gola za ekipu Mladena Dodića bio je Filip Đuričić.

– Počeli smo utakmicu baš kako smo želeli, na vreme dali gol, kontrolisali igru potpuno. Istina je da smo možda mogli do pobede, ali trudim se da ne razmišljam mnogo o tome jer dobro smo igrali i došli do dobrog rezultata na kraju – rekao je Đuričić posle utakmice.

On je istakao da je zadovoljan nerešenim rezultatom protiv tima koji važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira.

– Da nam je neko pre utakmice ponudio 1:1 protiv Nemačke, prihvatili bismo sigurno. Istina je da smo stali posle isključenja njihovog igrača što možda nekog može da čudi, ali umorili smo se tokom 70 minuta trkačkog pariranja Nemačkoj. Da je ova ekipa igrala češce zajedno, verovatno bi imala i rešenje za takve situacije. Ovako, trebalo bi da budemo zadovoljni, da se dobro odmorimo i pripremimo se za Češku – naveo je vezista Benfike, koji je proglašen za najboljeg aktera duela.

 

Kapiten Goran Čaušić istakao je da njegov tim nije iskoristio prilike kako bi došao do trijumfa.

– Imali smo šanse koje nismo iskoristili, ali zadovoljni smo bodom. Nadamo se da ćemo protiv Češke i Danske doći do boljeg rezultat i proći u polufinale. Malo smo pali sa snagom u finišu jer smo mnogo pretrčali, istrošili smo se do momenta kad je isključen nemački igrač. Znali smo kvalitet nemačke selekcije, sjajni su, ali ne kao Španija koju smo upoznali i eliminisali u baražu.

Zadovoljstvo nerešenim ishodnom nije krio defanzivac Aleksandar Pantić.

– Odigrali smo dobru utakmicu protiv verovatno najbolje ekipe na ovom Evropskom prvenstvu. Na vreme smo dali gol, potom se malo otvorili i dozvolili naivno da primimo gol. Bilo je manjih poteškoća, ali na kraju možemo da budemo zadovoljni. Sada se okrećemo utakmici protiv Češke – zaključio je Pantić.

Fudbaleri Srbije naredni meč igraju protiv domaćina Češke u subotu od 18 sati.