Omladinska reprezentacija počela pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Omladinska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi pred kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2015. godine.

Prvi kvalifikacioni turnir igraće se od 10. do 15. oktobra u Srbiji, a protivnici će biti San Marino, Jermenija i Italija. Plasman u narednu rundu kvalifikacija izboriće dve ekipe.

– Imamo priliku da dobrim igrama ostvarimo plasman u drugu fazu. Ovo je najbolji sastav koji Srbija ima. Imamo dobru ekipu, ali treba vremena da se uigramo, jer zajedno radimo samo dva meseca – rekao je selektor Ivan Tomić na okupljanju u Staroj Pazovi.

Prema Tomićevim rečima, Jermenija i Italija zaslužuju punu pažnju i poštovanje, a susret sa „Azurima” bi trebalo da bude „kruna” prvog dela kvalifikacija.

Pozivu su se odazvali:

Golmani: Vanja Milinković-Savić (Vojvodina), Boris Radunović (Rad) i Miloš Ostojić (OFK Beograd).

Odbrambeni igrači: Miroslav Bogosavac (Partizan), Srđan Babić (Vojvodina), Nikola Banjac (Spartak), Milan Gajić (OFK), Miladin Stevanović (Partizan), Vukašin Jovanović, Miloš Brajović i Miloš Stojanović (Crvena zvezda).

Vezni fudbaleri: Matija Miketić (Verona), Marko Grujić (Zvezda), Danilo Pantić i Saša Lukić (Partizan), Aleksandar Lutovac i Miloš Čudić (Rad), Aleksandar Desančić i Uroš Stamenić (Vojvodina).

Napadači: Nemanja Radonjić (Empoli), Luka Jović (Zvezda), Ivan Šaponjić (Partizan) i Luka Belić (OFK).

Srbija će u petak igrati protiv San Marina, dva dana kasnije protiv Jermenije, a 15. oktobra sa Italijom.