On još ne gubi nadu: Lisac uveren u opstanak ABA lige

Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da će u utorak u Zagrebu biti održan sastanak rukovodstva lige, klubova i nacionalnih Saveza i dodao da veruje da će biti prevaziđeni svi problemi oko regionalnog takmičenja.

 

– Na sastanak su pozvani predstavnici klubova, federacija i čelnici lige… Zahvalio bih se srpskoj federaciji, predsedniku Draganu Đilasu i klubovima, koji imaju volju da se dođe do rešenja – rekao je Lisac agenciji Beta.

Na pitanje da li očekuje da će se doći do rešenja i da će Jadranska liga opstati, Lisac je kratko kazao: “Daj, bože, da se dođe do rešenja… Mislim da će Jadranska liga opstati, jer je to dobro za basket i za ceo region”.

Košarkaški savez Srbije je ranije ove nedelje, nakon sastanka s predstavnicima klubova, pozvao klubove, saveze iz regiona i rukovodstvo Jadranske lige na sastanak kako bi se prevazišli nastali problemi.

Predsednik Dragan Đilas je posle tog sastanka poručio da je ovakva Jadranska liga prošlost i da mora da se transforimiše i da bude u skladu sa zahtevima Fibe i standarima Evrolige.

Jadranska liga je, odlukom Fiba Evropa od 7. marta, izgubila priznanje Fibe, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju.

Fiba Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. Fiba je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.