ONA JE KRIVA ZA HAOS NA AERODROMU? Novaku zabranila ulazak, u prenosu rekla da želi da NADAL osvoji trofej (VIDEO)

Potpuni haos dešavao se ove srede na aerodromu u Melburnu gde je Novak Đoković pokušavao da uđe u Australiju. Ovaj haos priredila je Džala Pulford, ministarka sport u Vladi Viktorije.

Printscreen Youtube/Djoker Nole

Ipak, to ne bi bio nikakav problem da je ona samo striktno poštovala pravila, ali je onda odjednom iskočila iz uobičajenog političkog šablona.

Na vestima koje su se emitovali na „7NEWS Melbourne“ objasnila je nakon čitavog priloga „da se nada da će Nadala osvojiti trofej“.

Ovo je izazvalo lavinu reakcija na društvenim mrežama, zato što su mnogi protumačili ovo kao lično i mešanje politike u sport.

Viktorijanska Vlada je tražila od federalne da napismeno pošalje taj zahtev i na kraju je u Viktoriji odlučeno da se viza ne dodeli, pa Đoković možda neće moći da brani titulu na Australijan openu.

Tako su potvrđene reči australijske ministarke Džale Pulford.

Ona je najavila da Vlada Australije neće podržati Đokovićevu aplikaciju za vizu i navela je da je “pitanje vize pitanje za političare, dok je pitanje medicinskog izuzeća, pitanje za doktore”.

Prema pisanju portala “Ejdž”, lokalne vlasti države Viktorija ne žele da mu izdaju vizu jer nije vakcinisan i nije podneo “odgovarajući zahtev”. Iz Novakovog PR tima saopšteno je da se on trenutno nalazi na carini i čeka dalje instrukcije.

Oglasio se premijer Australije: Šta čeka Novaka ako ne pokaže dokaz?