Oni kroje sudbinu ‘Orlova’: Evo ko odlučuje o prekidu utakmice između Srbije i Albanije

Tročlana komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučivaće o prekidu utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. godine.

U Kontrolnoj i Disciplinskoj komisiji UEFA nalaze se predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi Žak Antenen (Švajcarska), Šandor Berži (Mađarska), Tomas Hea (Andora), Džim Stjerne Hansen (Danska), Hans Lorenc (Nemačka), Rudolf Repka (Češka), Džejms Šo (Severna Irska) i Žoel Volf (Luksemburg), a komisija koja će odlučivati o prekinutoj utakmici brojaće tri člana iz pomenutog sastava.

U dopisu koji je nacionalnom savezu poslao šef Odeljenja UEFA za disciplinu i integritet Emilio Garsija navodi se da se FS Srbije tereti za paljenje baklji i projektila, nemire u publici, upade navijača na teren, nedovoljne organizacije i upotrebu lasera.

Fudbalski savez Srbije potvrdio je da će iskoristiti pravo da do srede, 22. oktobra, dostavi dodatne izveštaje i dokaze članovima Kontrolne i Disciplinske komisije UEFA.

Članovi ovog tela pokrenuli su disciplinski postupak i protiv FS Albanije zbog provokativnog transparenta političkog sadržaja i činjenice da Albanci nisu želeli da nastave utakmicu.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak u Beogradu pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, koja je nosila zastavu takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

UEFA je pokrenula istragu protiv oba saveza, a odluka o epilogu meča i eventualnim kaznama biće doneta 23. oktobra.