Oni su najbolji evropski igrači u NBA ligi (FOTO)

Ovu su bivši i sadašnji najbolji Evropljani u NBA ligi. Od Sabonisa do Petrovića, oni su uneli 'evropski duh' na američki parket.

1.TONI PARKER, plejmejker  San Antonio Sparsa osvojio je tri prstena i proglašen je za najkorisnijeg igrača 2007.godine. Igra za francusku reprezentaciju.

2.DIRK NOVICKI, igrač Dalas Maveriksa i prvi Evropljanin koji je u NBA ligi proglašen za najkorisnijeg igrača. Ovog Nemca smatraju za najboljeg stranog igrača,koji je ikad igrao u NBA ligi. Nastupa za nemački nacionalni tim.

3.ARVIDAS SABONIS, bivši litvanski košarkaš igrao je napoziciji centra za Blejzerse. Sa   reprezentacijom osvojio je Olimpijske igre, Svetsko i Evropsko prvenstvo. Smatra se jednim od najboljih centara u istoriji NBA lige.

4.VLADE DIVAC, igrao je na poziciji centra u Lejkersima,Hornetsima i Kingsima. Bio je jedan od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA. Sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dva svetska prvenstva, tri evropska i dve medalje na Olimpijskim igrama.

5.DRAŽEN PETROVIĆ, jugoslovenski i hrvatski košarkaš, jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Igrao je na poziciji beka za NBA klubove Portland Trejblejzersi i Nju Džerzi Nets. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 1993.