OPET OBLAČI CRVENO-BELI DRES: Marko Kešelj se vratio u Crvenu zvezdu, potpisan dvogodišnji ugovor

kešelj
bcmegabasket.net

Marko Kešelj, nekadašnji igrač Crvene zvezde potpisao u petak dvogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA i KLS lige i predstavnikom Srbije u Evroligi.

 

29-godišnji Kešelj, koji je u periodu od 2008-2010.godine, već nosio dres Crvene zvezde, visok je 208 cm, i igra na poziciji krila.

Nakon toga sa velikim uspehom branio boje Olimpijakosa (sa kojim je osvojio titulu Evrolige i titulu prvaka Grčke) španske Valensije, francuskih klubova LeMana i Asvela, Mega Leksa, a proteklu sezonu proveo je u grčkom Lavriju i belgiskom Ostendeu sa kojim je osvojio titulu i nacionalni kup. 

Osim sa Olimpijakosom, međunarodni trofej osvajao je i sa ekipom Đirone za koju je nastupao 2007.godine, a sa španskim klubom slavio je u tadašnjem FIBA Evrokupu. 

Sa mlađim selekcijama Srbije osvajao je zlatne medalje na tri takmičenja (Svetsko prvenstvo 2007, EP 2008 i Univerzijada 2009), 2010.godine na SP u Turskoj bio član seniorske selekcije Srbije koja je osvojila 4.mesto, i godinu kasnije na EP koje je održano u Litvaniji.