OPORAVAK POSLE DERBIJA: Partizan preko Nišlija do polufinala Kupa Srbije (VIDEO)

FK Partizan
Beta

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su večeras na svom terenu pobedili Radnički iz Niša sa 2:0 u utakmici koja je odigrana pred praznim tribinama.

 

Golove za crno-bele postigli su Nemanja Mihajlović u 18. i Alen Stevanović u 80. minutu. Partizan je mogao i ubedljivije da slavi, ali je Mihajlović promašio penal. Meč je igran bez publike zbog nereda u “večitom” derbiju.

Partizan je nakon nekoliko uvodnih minuta utakmice preuzeo inicijativu, ali se na početku meča ništa značajnije nije dešavalo pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

Prvu pravu priliku crno-beli su i pretvorili u gol, strelac je bio Mijahlović, ali ostaje utisak da je pogodak neregularan. Naime, Nemanja Kosović je poslao loptu ka jednom od najboljih igrača Partizana ovog proleća, ali je Sasa Lukić dotakao, pa se Mihajlović našao u ofsajdu iz kojeg je zatresao mrežu gostiju.

Sedam minuta kasnije, na drugoj strani, pokušao je Saša Marjanović udarcem sa više od 20 metara, ali je Bojan Šaranov bio na pravom mestu.

U 28. minutu Mihajlović je mogao da reši pitanje pobednika ovog četvrtfinala, izašao je sam ispred Aleksandra Jovanovića, ali je golman Radničog izašao kao pobednik iz tog duela.

Do kraja poluvremena vidjeno je još nekoliko prilika, pokušavali su Mihajlović i Miodrag Todorović iz Radničkog, ali rezultat se nije menjao.

U 50. minutu Partizan nije iskoristio najbolju šansu na utakmici – jedanaesterac. Radoš Bulatović igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Milorad Maži jeć pokazao na belu tačku, ali je udarac Mihajlovića odbranio Jovanović.

Izabranici Ivana Tomića su u nastavku meča imali više loptu u svom posedu, ali bez konkretne završnice sve do 80. minuta kada je Stevanović postigao gol sa petnaestak metara.

Dva minuta kasnije Marjanović je odlično izveo slobodan udarac, ali je Šaranov dobro intervenisao, pa se meč završio pobedom i plasmanom Partizana u polufinale Kupa.

Ranije danas u polufinale su se plasirali Borac, Spartak i Javor.