Oporavio se Dijego Kosta i ide na Barselonu

Trener fudbalera Atletika iz Madrida Dijego Simeone rekao je danas da se napadač Dijego Kosta oporavio od povrede tetive i da će početi utakmicu protiv Barselone, koja će odlučiti o šampionu Španije.

Košta je propustio utakmicu protiv Malage, prošle subote (1:1), ali će biti spreman za sutrašnju protiv Barselone, koja počinje u 18 časova. – On se oseća dobro. Trenirao je bez problema sa ekipom i sutra će biti u prvom timu – rekao je Simeone. Košta je ove sezone postigao 27 golova u prvenstvu, a više od njega postigli su Kristijano Ronaldo iz Real Madrida, 31 i Lionel Mesi iz Barselone, 28. Ako Atletiko pobedi ili osvoji bod osvojiće šampionsku titulu, prvu posle 18 godina, dok Barseloni samo pobeda donosi titulu.

Uoči poslednjeg kola Atletiko ima 89 bodova, a Barselona 86. Atletiko i Barselona su ove sezone igrali pet puta, madridski tim pobedio je jednom, a četiri utakmice završene su nerešenim rezultatom. – Ovo će biti naša najkomplikovanija utakmica protiv Barselone – rekao je Simeone.