OPROŠTAJ VELIKOG KVARTETA? ČETIRI GRACIJE srpske reprezentcije, najavile RASTANAK od najdražeg dresa!

Odbojkašice
print screen/facebook.com/Zenska odbojkaska reprezentacija Srbije

One su skoro čitavu jednu deceniju bile nositeljke igre naše reprezentacije, a prema najavama koje stižu iz stručnog štaba reprezentacij,e izgleda da je oproštaj od najdražeg dresa vrlo blizu.

 

Spisak igračica odbojkaške reprezentacije Srbije, posle dugo vremena će pretrpeti velike izmene. Prema najavama koje stižu iz stručnog štaba ali i samih igračica, sledeće svetsko prvenstvo će proteći bez dobro poznatog kvarteta sastavljenog od 4 proslavljene srpske odbojkašice – Maje Ognenović, Suzane Ćebić, Jovane Brakočević i Jelene Nikolić.

Da je rastanak sa nacionalnom selekcijom blizu, potvrdila je dugogodišnji korektor našeg tima Jelena Nikolić. Srebrna medalja sa Olimpijade u Riju za nju je značila veličanstven silazak sa najveće svetske odbojkaške pozornice.

– Bilo je razmišljanja da završim i 2011. , posle Evropskog prvenstva u Beogradu, ali sam, da kažem na sreću, ostala. Sada, kada su se Igre završile, mislim da moje mesto više nije tu, da treba da dođu neke nove igračice, koje će krenuti ka Tokiju – izjavila je Jelena Nikolić za Sportski žurnal.

Jovana Brkočević je tokom čitave jedne decenije, bila jedna od najzapaženijih u reprezentativnom dresu, a oproštaj od državnog tima dolazi kao posledica većih i važnijih izazova.

– Moj sin Viktor je glavni razlog zbog kojeg sam prelomila da sam završila sa reprezentacijom. Kao majci mi je previše teško da ga ostavim na nekoliko nedelja, ili čak meseci. Ima devojaka koje su spremne da zauzmu moje mesto. Uostalom osvojila sam medalje sa svih velikih takmičenja i ponosna sam na to, pogotovo na evropsko zlato u Beogradu i olimpijsko srebro u Riju – iskrena  je Jovana Brakočević.

Dugogodišnji libero našeg tima Suzana Ćebić je 218 puta branila boje naše reprezentacije. Za nju nije bilo izgubljene lopte, a svaka značajna reprezentativna akcija bila je obojena njenim požrtvovanjem.

– Ponosna sam na svaku odigranu utakmicu, bilo je slavlja, bilo je i tuge, ali sam shvatila koliko je velika stvar nositi dres reprezentacije, sa takvim igračicama i u jednoj tako uspešnoj generaciji. Ostavljamo iza nas, možda i još bolju, okićenu olimpijskim srebrom i ne treba brinuti za budućnost srpske ženske odbojke – zaključila je Ćebić.

Jedina članica ovog kvarteta koja ima dilemu u vezi sa eventualnim učešćem u pohodu na svetsku krunu, jeste kapiten tima Maja Ognjenović.

– Pričali smo posle Rija i rekla sam, ako ne budem na spisku, znači da nisam u reprezentaciji. To je to… Selektoru i ostalima je velika želja da osvojimo svetsku titulu naredne godine u Japanu, ali mislim da je baš daleko pričati na tu temu. Ja mogu poput njega da kažem ‘nikad ne reci nikad’ – zagonetna je kao i uvek kapiten i lider ove generacije naših slavnih odbojkašica Maja Ognjenović.