Opsadno stanje u Zenici, snajperisti čuvaju treninge Izraelaca

Snajper
Foter/ : Irish Defence Forces / photo on flickr

Pred duel u kojem fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje Izrael u kvalifikacijama za EURO 2016, Zenica se nalazi u pravom opsadnom stanju. Policija je sprovela drastične mere obezbeđenja, pa tako treninge gostiju čak nadziru snajperisti.

 

Pripadnici specijalne jedinice MUP Zeničko-dobojskog kantona snajperima su nadzirali treninge reprezentacija Izraela i Bosne i Hercegovine pred kvalifikacioni meč na “Bilinom polju”.

Poslednji treninzi fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela održani su uz velike mere obezbeđenja.

Pripadnici specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona snajperima su nadzirali treninge reprezentacija za kvalifikacioni meč EURO 2016.

Reprezentacija Izraela je doputovala u Zenicu pod neviđenim merama obezbeđenja.

Svi automobili koji su se nalazili ispred hotela “Zenica” u kojem selekcija boravi uklonjeni su, a prolazak ispred hotela strogo je zabranjen.

Fudbalski savez Izraela izdao je proglas u kojem se od igrača traži da po dolasku u BiH ne izlaze iz hotela, pogotovo ne noseći obeležja države Izrael.

Na konferenciji za medije selektor Izraela Eli Gutman je rekao da u njegovoj selekciji igraju i muslimani i Jevreji i hrišćani i naglasio da fudbal nema nikakve veze s verskim ubeđenjima i da se te dve stvari nikako ne smu mešati.

Utakmica šestog kola kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se večeras od 20.45 časova.