Orlandić sam protiv svih: Zvezdin napadač četiri puta zatresao mrežu Bora

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su trećeligaša Bor 4:0 (3:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u istoimenom gradu.

 

Crnogorski napadač Petar Orlandić postigao je sva četiri gola u 9, 20, 42. i 49. minutu iz penala.

Ekipa trenera Nenada Lalatovića iskoristila je reprezentativnu pauzu da ode na mini-pripreme u Bor, a šansu su dobili igrači koji su imali manju minutažu i nekoliko omladinaca.

Pobeda je mogla da bude ubedljivija da je senegalski defanzivac Mamadu Mbođ, koji je bio u centru pažne u Boru, iskoristio penal u 55. minutu.

Aktuelni šampion u narednom kolu Superlige gostuje u Novom Pazaru u subotu, pošto je prethodno smanjio zaostatak za liderom Partizanom na dva boda.

 

Zvezda je stigla do prednosti u devetom minutu, kada je Petar Orlandić iskoristio lep pâs Darka Lazovića i lagano prebacio golmana domaćih. Visoki Crnogorac je samo desetak minuta kasnije, ovoga puta posle asistencije Aleksandra Kataija duplirao prednost crveno-belih, da bi pred odlazak na odmor, ponovo posle asistencije Lazovića, postavio konačan rezultat prvog dela igre.

Posle samo četiri minuta igre u nastavku, Orlandić je postigao svoj četvrti gol, pošto je uspešno izveo penal. Gosti su mogli dodatno da uvećaju prednost u 55. minutu, ali Mamadu Mbođ nije bio precizan sa bele tačke.

Prvo poluvreme: Kahriman, Cvetković, Mbođ, Đorđević, Anđelković, Bosančić, Stojanović, Katai, Lazović, Gavrić i Orlandić

Drugo poluvreme: Kahriman, Mijailović, N. Cvetković, Mbođ, Đorđević, Tufegdžić, Bosančić, N. Jovanović, Lazić, Gavrić i Orlandić.