‘Orlići’ pretrpeli prvi poraz na EP: Domaćin Grčka slavila u dramatičnoj završnici

Posle četiri pobede u prvoj fazi takmičenja u isto toliko mečeva na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, naša mlada reprezentacija doživela je i prvi poraz, i to na startu druge faze takmičenja.

Rival našoj selekciji bila je domaća reprezentacija Grčke, utakmica je bila dramatična, neizvesna do poslednjih sekundi, a Grci su na kraju slavili rezultatom 70:69.

Izabranici selektora Mijatovića odlično su započeli meč, prvu četvrtinu su rešili u svoju korist sa sedam poena razlike, ali su već u drugoj domaći uhvatili priključak.

U nastavku, potpuno ravnopravna utakmica, tako je bilo do samog kraja. U samom finišu, Grci su poveli sa 69:66, da bi Đoko Šalić zatim uspeo da iznudi dva prekršaja posle kojih je tri puta bio precizan sa penala, iz četiri pokušaja, za izjednačenje na 69:69.

Ipak, poen odluke u ovoj penal završnici postigao je Dijamantakis za konačnih 70:69. Rebić je u poslednjoj sekundi pokušao da trojkom donese preokret i pobedu Srbiji, ali nije uspeo.

Tako je naš tim ostao na dve pobede u Grupi E, koje je preneo iz prve faze takmičenja, dok je Grcima ovo prva pobeda u ovoj novoformiranoj grupi.

Najzapaženiji u reprezentaciji Srbije večeras su bili Janković sa 18 poena i 7 skokova i Đoko Šalić sa 13 poena i šest skokova, dok je Grke predvodio pomenuti Dijamantakos sa 17 poena i 7 skokova.

Sledeću utakmicu ”Orlići” igraju u utorak protiv Velike Britanije.