‘Orlići’ prvi put na Svetskom prvenstvu: Srbija u grupi sa Novim Zelandom, Urugvajem i Afrikom

Fudbalska reprezentacija Srbije za igrače do 20 godina igraće u grupi D na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandom, Urugvajem i predstavnikom Afrike.

„Orlići” prvi put učestvuju na Svetskom prvenstvu, a da bi prošli u osminu finala potrebno je da budu među dve prvoplasirane ekipe u grupi ili među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije u svim grupama.

Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu biće održano od 30. maja do 20. juna u sedam gradova.

Žrebanju u Oklendu prisustvovala je dvočlana delegacija Fudbalskog saveza Srbije, koju su činili selektor Veljko Paunović i tim menadžer reprezentacije Dušan Gelić.

Sastavi grupa:

Grupa A: Novi Zeland, Ukrajina, SAD, Mijanmar.
Grupa B: Argentina, Panama, CAF 3, Austrija.
Grupa C: Katar, Kolumbija, Portugal, CAF 4.
Grupa D: Meksiko, CAF 2, Urugvaj, Srbija.
Grupa E: Prvak Afrike, Brazil, Severna Koreja, Mađarska.
Grupa F: Nemačka, Fidži, Uzbekistan, Honduras.

Takmičenje po grupama biće održano od 30. majado 7. juna. Osmina finala je na programu 10. i 11. juna, a četvrtfinale 14. juna. Polufinalni dueli su zakazani za 17. juni.

Finalna utakmica, kao i meč za treće mesto, igraće se 20. juna.

Titulu prvaka sveta na prošlom Svetskom prvenstvu u Turskoj, koje je održano 2013. godine, osvojila je Francuska, koja nije izborila pravo da brani titulu.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina održava se od 1977. godine, kada je u Tunisu bivši SSSR bio osvajač prvog naslova najbolje ekipe na svetu u toj kategoriji.