‘Orlići’ u prvom meču baraža odoleli dvostrukom evropskom prvaku u Jagodini! Srbija – Španija 0:0

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno bez golova sa selekcijom Španije u Jagodini u prvom meču baraž utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Češkoj.

„Orliće” u Jagodini očekuje težak zadatak s obzirom na to da je Španija dvostruki uzastopni evropski prvak.

Srbija je grupnu fazu takmičenja završila na drugom mestu iza Italije, dok je Španija bila prva u svojoj grupi bez ijednog poraza.

Srpski selektor Ćurčić smatra da je utakmica sa Španijom veliki ispit za ovu generaciju.

– Svesni smo da igramo sa jednom od najjačih selekcija u Evropi. Gosti su stigli u najjačem sastavu, izuzetno ih cenimo i poštujemo, ali verujemo i u naše kvalitete i verujemo da možemo ravnopravno da im se suprotstavimo – kazao je Ćurčić.

Revanš meč igra se u utorak u Kadizu.

Baraž za Evropsko prvenstvo: Srbija – Španija 0:0

Stadion: „Gradski” u Jagodini. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Sergej Karasev (Rusija).

Srbija: Dmitrović, Petković, Veljković, Pantić, Petrović, Kovačević, Radoja, Čaušić, Kostić, Pešić, S. Srnić.

Španija: Kepa, Mankiljo, Serhi Gomez, Muniesa, Alberto Moreno, Saul, Serhi Roberto, Isko, Delofeu, Morata, Muniain.

 

Prvo poluvreme:

Prvu šansu na utakmici stvorili su fudbaleri naše reprezentacije. Kostić je u 3. minutu sa kevog krila iz slobodnog udarca ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, ali su defanzivci Španije otklonili opasnost.

Uočljivo je da je lopta za sada najviše u nogama Iska, što govori o vanserijskim kavlitetima ovog fudbalera. Prvu ozbiljniju priliku gosti su imali u 12. minutu kada je Delofeu promešao odbranu Orlića, ali je potom i preterao, te je velika šansa otišla u nepovrat.

Opasan napad izvela je Španija u 18. minutu, Muniain je solidno šutirao, ali je golman Dmitrović bio na pravom mestu i sigurno uhvatio loptu.

Očekivano Španci pokušavaju da kontrolišu igru i da imaju loptu u svom posedu, ali izabranici selektora Radovana Ćurčića za sada uspevaju da im pariraju. U nekoliko navrata viđeni su nešto oštriji prekršaji, bilo je i gurkanja među igračima, ali se sve završavalo na verbalnim obračunima.

Do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata. Srbija je zadržala ozbiljnost u odbrani, nije dopustila Španiji da se razigra, pa je nakon 45 minuta bilo 0:0.

Drugo poluvreme:

I u nastavku meča nije promenjen tempo igre obe selekcije, pa je publika u prilici da vidi jedino uspavanku na stadionu u Jagodini.

Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a igrači obe ekipe pokušavali su da ugroze golmane udarcima sa distance.

Što je meč više odmicao, sticao se utisak da bi remijem bez golova bili zadovoljni i jedni i drugi. Srbija je bila nešto ofanzivnija, dok su se Španci opredelili za kontre.

Španci su u 78. minutu zapretili iz prekida sa desne strane, lopta je prošla pored svih igrača u šesnaestercu i završila ipak pored gola.

Deset minuta kasnije Pešić je snažno šutirao, Kepa je odbio loptu, ali je ipak uspeo da je stigne pre Kostića. Odmah zatim zapretio je Sarabija sa desne strane i šutirao pravo u Dmitrovića.

U poslednjim trenucima meča povredio se Petković. Srbija nema više izmena pa će Orlići do kraja utakmice imati igrača manje.