‘Orlići’: Želimo da o nama pričaju naredne generacije, dišemo kao jedna velika porodica

Reprezentativac Saša Zdjelar rekao je da je optimista pred početak Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje će krajem meseca početi na Novom Zelandu.

 

– Brzo sam se adaptirao na promenu vremenske zone i prvi utisci su zaista veoma pozitivni. Imamo odlične uslove za trening, mirno je, nema gužve i gostiju, usresređeni smo jedni na druge, za sada dišemo kao jedna velika porodica. Selektor nas postepeno uvodi u finiš priprema za start. Za sada je sve u najboljem redu, nestrpljivo čekamo početak – rekao je on.

Srbija će 31. maja početi takmičenje, prvi protivnik biće Urugvaj, a u Grupi D su još Meksiko i Mali.

Zdjelar je istakao da njegovu ekipu ne opterećuje rezultat reprezentacije Jugoslavije, koja je 1987. godine trijumfovala u Čileu na Svetskom prvenstvu u istom uzrastu.

– Bio je to izuzetan rezultat, ali ne želimo da nas to mnogo opterećuje. Nemamo pritisak, naprotiv, to nam je dodatni motiv, ali to je događaj koji je davno iza nas, a mi sada prvi put predstavljamo Srbiju na jednom ovakvom takmičenju i šta god da uradimo, naša imena će takođe biti upisana u istoriju. Potrudićemo se da i rezultat bude dostojan da o njemu pričaju neke naredne generacije – kazao je Zdjelar.

Njegov saigrač Filip Janković rekao je da nikada nije bio spremniji nego za takičenje na Novom Zelandu.

– Slušam svaki savet selektora i spreman sam da opravdam očekivanja. Puno se pričalo o mom povratku, jedno vreme sam bio odsutan iz selekcije, ali ponovo san tu, možda i u najboljoj formi ikada. Iza mene je solidna sezona u Kataniji, prva seniorska, i mogu da budem zadovoljan. Mnogo sam napredovao u proteklom periodu – rekao je Janković.

On je naveo da je bila “ogromna pažnja i tenzija” na njemu dok je bio u Srbiji, ali da je to prevazišao odlaskom u Italiju.

– Čast mi je da budem deo selekcije Veljka Paunovića kome se zahvaljujem na poverenju i trudiću se da mu to uzvratim onako kako najbolje znam – dobrom igrom. Imamo kvalitetnu ekipu, koja ima visoke domete. Optimisti smo, ali nećemo mnogo da obećavamo, najbolje je ići korak po korak. Grupa nam je dosta teška, sada razmišljamo samo o tome kako da prođemo u drugi krug, a onda ćemo postavljati sledeće ciljeve – rekao je Janković.

Srbija će 31. maja igrati protiv Urugvaja, tri dana kasnije sastaće se sa Malijem, a 6. juna sa Meksikom.loading...