Orlovi bez većih problema uknjižili još jednu pobedu, na redu je Brazil! Srbija – Iran 83:70

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u trećem kolu Mundobasketa, savladavši selekciju Irana sa 83:70 (21:18, 21:20, 25:13, 16:19).

Naši košarkaši su najbolju igru prikazali u trećoj četvrtini, kada su stvorili veliku razliku, a onda i rutinski priveli meč kraju i stigli do druge pobede na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Najavi i tok meča:

Srbija je posle startne pobede nad Egiptom, izgubila od Francuske u drugom kolu Grupe A, dok je Iran upisao dva poraza, od Brazila i Španije.

Eventualnom pobedom nad šampionom Azije, ‘Orlovi’ bi obezbedili najmanje četvrto mesto u grupi i plasman u narednu fazu Mundobasketa, dok bi se sa favoritima grupe Brazilom i Španijom borili za što lakšeg rivala u nastavku takmičenja.

Tok meča pratite UŽIVO na našem portalu…

Prva četvrtina: Srbija Iran 21:18

Bogdanović, Kalinić, Bjelica, Marković  i Rduljica čine prvu petorku naše selekcije na početku meča. Početni napad pripao je Srbiji.

Orlovi su sigurnom igrom otvorili meč. Prvi koš dao je Marković, za njim i Kalinić – 4:2.  Ipak, to nije dugo trajalo, jer je usledila serija Irana od 7:1, koji je tako stigao do preokreta – 9:5. Prvu trojku na meču postigao je Afag. U nastavku Iranci nastavljaju sa solidnom igrom, održavaju prednost, ali ubrzo naši stižu do izjednačenja – 14:14. Bjelica pogađa trojku onda kada je napotrebnije za prednost od 19:16. Iran je uspevao da održi priključak iako je Srbije šutirala trojke 3/3, a u finišu prve deonice Teodosić je ušao na parket i Srbija je posle 10 minuta imala rezultat u svojim rukama – 21:18.

Druga četvrtina: Srbija – Iran 21:20

Od samog početka bilo je jasno da Srbija neće tako lako na kraj izaći sa Irancima. Naš tim nije imao rešenje za sjajnog Hadadija koji je već u 14. minutu stigao do 20 poena, on jenastavio da se poigrava sa našim centrima, a krajem prvog dela je počeo da ubacuje i sa distance.

Dobra stvar po našu selekciju je bio treći i četvrti faul Hadadija u samom finišu prvog dela. Iran je nastavio sa dobrom igrom i bez najboljeg igrača, ali je Srbija na poluvremenu imala četiri razlike – 42:38. Veoma borbena utakmica, izjednačena, sa dosta preokreta…

Treća četvrtina: Srbija – Iran 25:13

Početkom drugog poluvremena stvari su postavljene na svoje mesto. Srbija je preuzela potpunu kontrolu i krenula da diktira tempi. Raduljica, Teodosić i Marković bili su odlični, pa je naš tim velikom serijom praktično rešio pitanje pobednika. Srbija je za šest minuta napravila serioju 15-0, za 57:38. Do kraja treće deonice sve je funkcionisalo kao treba, a Orlovi u poslednju četvrtinu ulaze sa „+16” – 67:51.

Četvrta četvrtina: Srbija – Iran 16:19

Opuštena poslednja deonica za Orlove, koji su imali rezultat koji im odgovara. Srbija je lagano meč privela kraju i zabeležila još jednu veoma važnu pobedu.