ORLOVI DANAS LETE: Srpski fudbaleri kreću za Rusiju, navijačima poručili – “SVE JE MOGUĆE”

Dušan Tadić
print screen/facebook.com/Dušan Tadić

Srbija će prvu utakmicu igrati 17. juna protiv Kostarike u Samari, potom će pet dana kasnije igrati sa Švajcarskom u Kalinjingradu i na kraju 27. sa Brazilom u Moskvi.

 

Fudbalski reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić puni optimizma uputili su se ka Rusiji, gde će igrati na Svetskom prvenstvu u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Lep je osećaj ići na ovako kvalitetno takmičenje. Nadam se da ćemo sa još lepšim osećajem da se vratimo. Imamo samopouzdanje, znamo šta nas čeka. Biće teško, ali i lepo. Jedva čekamo da počne – rekao je Aleksandar Mitrović novinarima na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Reprezentacija Srbije odlazi na Mundijal šest dana pred prvu utakmicu sa Kostarikom, koju smatraju najvažnijom.

O njima znamo skoro sve. Čeka nas organizovana, kompaktna reprezentacija, koja igra taktički dobro. Neće biti lako, u svakoj utakmici će biti teško. Prva je najbitnija i nadam se da ćemo dobrim rezultatom, odnosno pobedom početi takmičenje – kazao je Mitrović.

Napadač srpskog tima je istakao da će mnogo toga zavisiti od duela sa Kostarikom i dodao da je uprkos tome svaka utakmica bitna, ali da o Švajcarskoj i Brazilu ne treba razmišljati dok se ne završi prva.

Aleksandar Mitrović je rekao da se lepo oseća zbog tri gola koja je dao u ubedljivoj pobedi nad Bolivijom sa 5:1, u poslednjoj pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo.

Dušan Tadić je kazao da je prvi cilj ostvaren i da je naredni prolaz u drugu fazu svetskog šampionata.

Očekujemo da prodjemo grupu, težimo ka novim ciljevima. Prvi je bio da se plasiramo, to smo ostvarili i sledeći cilj je da probamo da prodjemo grupu. Biće veoma teško, ali se nadamo da ćemo uspeti. Videćemo koji je krajnji domet, nepredvidivo je. Sve je moguće ako prodjemo grupu – kazao je Tadić.

On je rekao da će u prvom duelu sa Kostarikom biti veoma teško.

Kostarika je tvrda reprezentacija, igra na kontranapade, a brani se sa svim igračima. Bitno je da igramo kao tim, da lopta cirkuliše i mislim da imamo to nešto čime možemo da rešimo utakmicu. Nadam se da ćemo uspeti u tome – rekao je Tadić.