ORLOVI LETE U RUSIJU: Prijović PROBIO gruzijski bedem i odveo SRBIJU NA MUNDIJAL! (VIDEO)

Srbija
Beta

Fudbalska reprezentacija Srbije je savladala selekciju Gruzije sa 1:0 i tako obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

 

Orlovi su krenuli konfuzno što je i bilo razumljivo zbog značaja koji je ovaj meč imao za naš fudbal. Pojavile su se određene nesigurnosti u odbrani koje su Gruzini pokušali da iskoriste, najpre preko Gvilija u 20. minutu ali je njegov šut sa dvadesetak metara ukrotio Stojković.

Tek na oko pola časa od prvog sudijskog zvižduka, Ljajić je zapretio sa distance ali je lopta otišla daleko preko gola. Jalovi napadi našeg tima su iritirali publiku koja je u ogromnom broju ispunila naš najveći stadion, pa su do kraja poluvremena sporadično čuli zvižduci.

Do kraja poluvremena još jedno uzbuđenje pred golom gostiju. Kombinovali su Ljajić i Tadić, vezista Sautemptona se odlučio na šut, ali je njegov pokušaj blokirao Makaridze.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin nije ništa menjao na poluvremenu, a nastavak meča je proteakao apsolutno u znaku Srbije. Najpre je Makaridze osujetio jednu timsku akciju naših u 48. minutu, da bi u 55. minutu bukvalno izvadio loptu iz gola.

Posle još jednog naleta koji je tekao sa desne strane, glavom je iz peterca šutirao Mitrović, ali je raspoloženi Makaridze reagovao jednom rukom i sprečio vođstvo Srbije.

U 60. minutu prva izmena u timu Srbije. Ljajića zamenio Aleksandar Prijović, što je bio ključni detalj na večerašnjem susretu.

Najbliži pogotku naši su bili u 69. minutu. Korner je izveo Nemanja Gudelj, a u velikoj gužvi lopta je stigla do Matića. Prvotimac Mančester junajteda je mirno prihvatio loptu grudima i idealno šutirao levicom, ali je loptu sa gol linije izbacio Kankava.

U 74. minutu dogodilo se ono što smo svi priželjkivali. Akcija Srbije je krenula po desnoj strani, posle jednog od malobrojnih gruzijskih napada. Loptu je povukao kapiten Ivanović i imao dovoljno snage da je doda Mitroviću. Sjajni centarfor nije želeo da šutira već je nesebično uposlio Aleksandra Prijovića, koji je klizećim startom, u padu, uspeo da prevari Makaridzea.

Veliko slavlje na tribinama trajalo je nekoliko minuta, ali posao još uvek nije bio završen. Ipak, Gruzija se nije najbolje snalazila na polovini Srbije, pa je naša selekcija posle mnogo iskušenja uspešno privela ovaj meč kraju.

U drugoj utakmici grupe D, Irska je iznenadila Vels u Kardifu i rezultatom 0:1 osvojila drugo mesto u našoj grupi. 

Srbija je sa 21 osvojenim bodom zauzela čelo tabele i naćiće se u žrebu za Svetsko prvenstvo u Rusiji.