‘Orlovi’ odleteli do Poljske: Srpski rukometaši se plasirali na Evropsko prvenstvo

Rukometaši
Beta

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je Izrael u Kraljevu sa 32:23 (19:12) i tako je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

 

Pred 3.000 gledalaca u Novoj hali sportova u Kraljevu Nemanja Zelenović bio je najefikasniji u ekipi Srbije sa šest golova, a Darko Đukić dodao je pet golova. Obrad Ivezić imao je sedam odbrana i sedmerac, a Miroslav Kocić sedam odbrana.

U ekipi Izraela Omer Davda i Danijel Andres Friman postigli su po pet golova.

Srbija je tako takmičenje u kvalifikacionoj Grupi četri završila sa osam bodova, dok je Izrael bez bodova.

Od samog početka spski rukometaši su zaigrali maksimalno ozbiljno i na taj način iz minuta u minut rušili otpor i onako slabašnog rivala.

Pitanje pobednika bilo je rešeno praktično već u prvom poluvremenu, kada je domaćin vodio sa 19:12, a prednost je dodatno uvećana i na početku nastavka, kada je prerasla i u dvocifrenu, pa su na terenu našli igrači koji su imali nešto manju minutažu u dosadašnjim kvalifikacijama. Ipak, ni oni nisu posustajali, nastavili su poigravanje sa Izraelcima i na kraju ostvarili izuzetno ubedljivu pobedu.

Svojih pet minuta u završnici meča dočekao je i apsolutni junak plasmana na Evropsko prvenstvo Obrad Ivezić, koji je fenomenalnim intervencijama dizao kraljevačku publiku na noge i još jednom se pokazao kao fenomenalan potez selektora Perića.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj igra se između 17. i 31. januara u pet gradova: Krakovu, Sopotu, Katovicama, Lođu i Vroclavu.