“ORLOVI” PROTIV “SUPER-ORLOVA”: Fudbaleri Srbije na novom testu PROTIV NIGERIJE u Londonu

Srbija
Beta

Fudbalska reprezentacija Srbije prošlog petka je dobila "ćušku" u Torinu od Maroka (1:2), a večeras je u Londonu čeka još jedna selekcija sa afričkog kontinenta - Nigerija.

 

“Superorlovi” (zvaničan nadimak Nigerije) prete našim “orlovima”, a svi preduslovi da večeras “leti perje” po Londonu su tu: obe reprezentacije su učesnice predstojećeg Mundijala i oba tima žele pozitivnu atmosferu pred put u Rusiju. Mladen Krstajić i naša selekcija moraju da poprave utisak iz Torina i duela s Marokom, a Nigerija želi da potvrdi dobru formu, koju je pokazala takođe u petak, u gostima protiv Poljske (1:0).

Utakmica sa Marokom je već iza nas, ali nije zaboravljena. Uradili smo analizu, predočili igračima gde smo mogli i morali bolje, kao i one dobre stvari. Idemo dalje, spremamo se za Nigeriju. Utakmicu koja je takođe prijateljska – ali samo pod znacima navoda, jer kod nas mečevi s prefiksom prijateljski ne postoje – uvek mora da se igra na rezultat, bez obzira na okolnosti i ono što se traži u igri – upozorava selektor Krstajić. 

Nema sumnje da će selektor “mešati karte” i u ovom meču i šansu dati svežim snagama.

Neki igrači su imali punu minutažu u prethodnom meču, ali svi su spremni i orni za utakmicu sa Nigerijom. Imamo atmosferu u reprezentaciji koju želimo, ono što smo očekivali i što je preduslov za dobar rad. Zbog svega navedenog očekujem dobru reakciju u meču sa Nigerijom, da ostvarimo dobar rezultat, koji nije u prvom planu. Svestan sam toga da je u našoj fudbalskoj javnosti ipak najvažniji rezultat, a sve ostalo je nebitno – aludirao je Krstajić na mentalitet navijača Srbije.

Dušan Tadić je u Torinu 50. put nosio dres Srbije. Večeras će možda od starta biti u sastavu nacionalnog tima. 

Već posle meča sa Marokom sam rekao da se polako svi navikavamo na novi sistem igre, drugačije zahteve, i da treba tome da se prilagođavamo. Zbog toga i služe ovakve utakmice. Mislim da smo dovoljno inteligentni, upoznati smo sa onim što se traži od nas i siguran sam da ćemo se lako adaptirati na neke stvari. I Maroko i Nigerija nam služe za to da se uigramo za ono što najvažnije, a to su mečevi na Svetskom prvenstvu u Rusiji – naglašava Tadić.