‘Orlovi’ raširili krila i najavili blistaviju budućnost, Irska – Srbija 1:2 (1:0)

Fudbalska reprezentacija Srbije je u prijateljskoj utakmici bila bolja od selekcije Irske rezultatom 2:1 (0:1). Na ovom meču na klupi našeg tima debitovao je Ljubinko Drulović, kao vršilac dužnosti selektora

Utakmica je počela minutom tišine čelnicima irskog Saveza koji su preminuli u periodu posle prethodnog susreta ova dva tima, koji su 2012. u Beogradu, takođe u prijateljskom odmeravanju snaga, odigrali 0:0.

Iz jedne krajnje bezopasne situacije Irci su stigli do vođstva. Vord je poslao duboku loptu na levo krilo, Biševac i Ivanović su gradili loptu pored Šejna Longa, ali je defanzivac Čelsija slabo vratio do Stojkovića. Naš čuvar mreže je ostao na šest metara od gola, a Long to iskoristio i lobovao ga – 1:0.

‘Orlovi’ su sjajno otvorili drugo poluvreme, pošto su posle samo tri minuta izjedančili. Kolarov je sa krila povukao loptu u sredinu, odigrao dupli pas sa Tadićem i našao se na ćošku peterca, odlučio se da uposlio Đorđevića – ali je njegovu loptu presekao Mekarti i smestio je u gol – 1:1.

Tempo igre je dosta življi nego u prvom delu igre. Opet su Hulahan i Long dobro kombinovali, da bi Long sa nekih 20-ak matara pokušao da lobuje stojkovića, ali je lopta otišla pored gola. Naš tim, s druge strane, uglavnom preti preko bokova.

Upravo je napad preko boka doneo našem timu potpuni preokret. Fejsa i Matić su dugo kombinovali, da bi igrač Čelsija proigrao Tadića na levom boku, najbolji igrač Tventea jezavrnuo loptu pred gol, Tošić je lose zahvatio ali je Đorđević sa nekoliko metara smestio u mrežu za konačnih 2:1.

Prijateljska utakmica
Republika Irska – Srbija 1:2 (1:0)

Strelci: 1:0 Long (8), 1:1 Mekarti, autogol (47), 1:2 Đorđević (60)

Žuti kartoni: Hulahan (Republika Irska), Ivanović, Matić (Srbija)
Republika Irska: Ford, Kolman, Kio, Vilson, Vord (od 64 Klark), Megidi, Mekarti (od 60. Mejler), Vilan, Hulahan (od 60. Pikington), Meklin, Long (od 72. Volters)
Srbija: Stojković, Rukavina (od 89. Gudelj), Kolarov, Biševac, Ivanović, Fejsa, Basta (od 59. Tošić), Matić, Tadić (od 81. Ljajić), Marković (od 75. Sulejmani), Đorđević (od 87. Stefan Šćepović)