ORLOVI RAZMIŠLAJU O PROTIVNICIMA: Evo koga je Mladen Krstajić poželeo u našoj grupi!

fudbalska reprezentacija srbije
Facebook/FudbalskiSavezSrbije

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, rekao je danas da bi želeo da njegova ekipa na žrebu grupa za Svetsko prvenstvo izvuče Rusiju, kao i da bi najbolje bilo da ostali rivali budu sličnog kvaliteta.

 

– Voleo bih da budemo u grupi sa Rusijom, bratske smo zemlje, imali bi dobru atmosferu, a da izdvajam neke druge selekcije, pa svi znamo ko je svetska klasa i zbilja je nezahvalno da sada biram koja bi nam manje ili više reprezentacija odgovarala. Biće ono što nam je sudjeno, kao i svima, žreb je isti za sve. Naravno, bilo bi dobro da imamo za rivale selekcije sa kojima možemo da igramo, u smislu da napravimo što bolji rezultat – izjavio je Krstajić, a preneo Fudbalski savez Srbije (FSS).

Žreb grupa za Svetsko prvenstvo održaće se sutra u Moskvi od 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

Delegaciju Srbije u Moskvi, pored Krstajića, predstavljaju predsednik FSS Slaviša Kokeza, sportski dirketor Goran Bunjevčević, kao i članovi tehničkog osoblja.

– Ovde se oseća atmosfera Mundijala i zaista je sve teško opisati ako niste na licu mesta. Došle su delegacije učesnika i oseća se pozitivna tenzija pred sutrašnji žreb. Biti deo ove priče je veliko zadovoljstvo i privilegija – navodi Krstajić.

Selektor je ocenio da bi selekcija Srbije bila među najiskusnijim učesnicima Mundijala, ali pre azijske turneje na kojoj su šansu dobili mnogi igrači iz mladjih generacija.

– Iskustvo se stiče sa većim brojem utakmica, ali kada pričamo o samom takmičenju onda u prvi plan stavljam atmosferu, jer bez nje ne možete da napravite ništa. Bez obzira na tim koji imate. Važno je da igrači dišu kao jedan, da postoji poštovanje u njihovom odnosu. Da svaki igrač bude deo tima, a onda će tim da izbaci najbolje pojedince. I to je dobro za Srbiju i za igrače. Moramo biti iskreni u tom odnosu, a to smo pokazali u kvalifikacijama, ali i na minuloj azijskoj turneji gde je postojao strah da će neki igrači podbaciti na ovaj ili onaj način, medjutim, svi oni su pokazali pravi karakter, da su pravi momci. Meni je veliko zadovoljstvo što sam bio sa njima ovih skoro dve godine, a pogotovo na turneji po Kini i Južnoj Koreji – rekao je Krstajić.