‘Orlovi’, samo hrabro do pobede: Košarkaši večeras igraju odsudnu bitku za finale Mundobasketa

Košarkaška reprezentacija Srbije u petak od 22 časa igra polufinale Svetskog prvenstva protiv selekcije Francuske.

Centar srpske reprezantacije, Miroslav Raduljica, veruje da će polufinale Mundobasketa bitI naša najbolja partija do sada.

– Imamo novu, dobru i pozitivnu energiju u timu. Kao što može da se vidi, igramo bolje iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo baš večeras protiv Francuske pružiti najbolju partiju na turniru. Selektor nam je doneo samopouzdanje da igramo dobro. On veruje nama, mi verujemo njemu – rekao je Raduljica.

Aleksandar Đorđević napomenuo je da se Brazilci i Francuzi malo razlikuju.

– Imaju sličan stil igre, vole centri da proigraju centre. Boris Dijao je njihov plejmejker i duša tima. Veoma interesantni igrači ulaze ekipu. Treba očekivati sličnu utakmicu onoj u Granadi. Međutim, mislim da mi igramo malo drugačije nego u Granadi – izjavio je selektor Aleksandar Đorđević.

Brazilac Kristijano Maranjo, Argentinac Alehandro Ćiti i Grk Hristos Hristodulu biće sudije drugog polufinala Mundobasketa između Srbije i Francuske.

Biće to druga utakmica ove dve selekcije na ovom turniru, a prethodni duel u grupi Francuska je dobila sa 74:73.

Pobednik ovog meča u finalu će igrati protiv selekcije SAD koja je savladala Litvaniju 96:68 u prvom polufinalu odigranom u četvrtak uveče .