‘Orlovi’ se izvukli: Tošić u završnici doneo bod, Jermenija – Srbija 1:1

Fudbalska reprezentacija Srbije je u Jerevanu, protiv selekcije Jermenije, remijem (1:1) započela kvalifikacioni ciklus za prvenstvo Evrope 2016.

Loša partija „Orlova” odličan je razlog za brigu u nastavku takmičenja. Ukoliko Srbija želi da se plasira na Evropsko prvenstvo, selektor Dik Advokat morao bi ozbiljno da razmisli o eventualnim promenama i rešavanju svih problema koji su večeras zadesili našu reprezentaciju.

Najava i tok meča:

Selektor Dik Advokat veruje da su se njegovi izabranici dobro pripremili i da znaju kako da ostvare cilj protiv domaćina Jermenije.

– Želimo da kvalifikacije počnemo uspehom. Dobro poznajem mogućnosti selekcije Jermenije, gledao sam utakmice protiv Nemačke i Italije. Istina je, u timu našeg protivnika neće biti nekoliko povređenih igrača, ali ko izađe na teren sigurno će želeti pobedu i dati maksimum da do nje dođe – rekao je Advokat.

JERMENIJA – SRBIJA 1:1 (0:0)

Stadion: „Republika”. Kapacitet: 14.430. Sudija: Tom Harald Hagen (Norveška). Strelci: 73. minut Arzumanjan 1:0 (Jermenija), 90. minut Tošić 1:1 (Srbija).

Jermenija (3-5-2): Berezovski, Havanisjan, Harojan, Arzumanjan, Voskanjan, Hajrapetjan, Mkrtčjan, Artur Edigarjan, Piceli, Sarkisov, Manučarjan.

Srbija (4-2-3-1): Stojković, Ivanović, Nastasić, Mitrović, Kolarov. Gudelj, Matić, Tošić, Marković, Tadić, Đorđević.

 

Prvo poluvreme:

Početni udarac izveli su Jermeni. U uvodnim minutima utakmice videli smo veoma korektnu igru naše selekcije. „Orlovi” su napadali, pritiskali… Protivnik se konstantno branio. Uostalim sa takvim razmisljanjem je reprezentacija Jermenije ušla u ovaj duel. Selektor Bernand Šalan izjavio je da će njegov tim morati da se brani poput lavova, što se trenutno i odvija na terenu.

Pokušavao je domaćin da iz brzih kontri organizuje napade, ali odlična odbrana Srba sprečavala je Jermene da opasnije priprete Vladimiru Stojkoviću. Prošlo je više od deset minuta igre, a nismo videli ni jednu pravu priliku (osim udarca Nemanje Gudelja, u petom minutu igre, sa 20-ak metara – lopta je otišla preko gola).

Pretnja iz slobodnog udarca u 14. minutu – veoma snažan šut uputio je Kolarov, ali pravo u Berezovskog. Mreža ostaje netaknuta. Srbija nastavlja sa terenskom inicijativom.

20. minut – Možda i najlepša šansa da Srbija dođe do vođstva. Dušan Tadić je uputio odličan šut, ali Berezovski veoma dobro interveniše, još jednom spasava svoju mrežu i šalje loptu u korner. Posle udarca iz ugla pokušali su Marković i Kolarov, ali je lopta otišla u gol aut.

Prva promena (prinudna) viđena je u 27. minutu, kada je zbog povrede teren napustio Lazar Marković, a umesto njega ušao Zdravko Kuzmanović. Odmah po ulasku, Kuzmanović je šutirao, lopta je išla pod prečku, ali je Berezovski boksuje u korner.

Odlično je Tošić izveo korner, a Ivanović je bio sam na nekih sedam metara na prvoj stativi, ali je loše zahvatio loptu i ona je od zemlje odskočila preko prečke.

Posle ubitačnih pretnji naše reprezentacije, domaćin je stigao do prve prave prilike na meču. U 31. minutu Picelija gađa suprotni ugao sa ivice kaznenog, međutim Stojković se lepo izvio i odbranio. Zahuktalo se u finišu prvog poluvremena. „Orlovi“ su preko Zorana Tošića bili u još jednoj stopostotnoj prilici da dođu do vođstva. U kaznenom prostoru je nekoliko protivničkih igrača nanizio Tošić, ali je njegov slab udarac uhvatio Berezovski. Do kraja viđeno je još nekoliko slabih pokušaja sa obe strane. Ipak, do odlaska na odmor nismo videli mnogo uzbuđenja.

Pogledajte statistiku posle 45 minuta igre:

Drugo poluvreme:

U nastavku bez atraktivnog fudbala. Srbija je bila bolja, ali nedovoljno dobra kako bi promenila rezultat. Posle 15. minuta igre u drugom poluvremeni nismo videli previše uzbuđenja. Igra je bila mirna, a ako je bilo nekih prilika, one su bile slabe i bezopasne… Bernar Šalon napravio je dve izmene – prvo je Mkrtčjana zamenio Hovsepjan, da bi umesto Manučarjana ušao Dašjan. U 70. minutu i naš selektor napravio je izmenu, u igru je ušao Danako Lazović.

GOOOOOOL! 1:0 – Erupcija na stadionu „Republika”. Srbija gubi od Jermenije golom Arzumanjana.

Posle hladnog tuša za naše reprezentativcem usledio je još jedan – penal za Jermeniju! Sarkisov je gurnuo loptu kroz noge Mitroviću koji mu je uleteo telom i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Piceli, ali je Stojković u dva navrata odlično reagovao i spasao našu zemlju. Ima nade za Srbiju…

GOOOOOOL! 1:1 – Tošić je izjednačio. Srbija je izbegla sramni poraz. Dugu akciju povukao je Tadić, koji je želeo da proigra nekog u šesnaestercu. Lopta se od igrača domaće ekipe odbila do Tošića, vezista Srbije namestio je i pogodio gornji levi ugao.

Do kraja rezultat je ostao nepromenjen…