‘Orlovi’ sve više tonu, a Karadžić vidi napredak u igri!

Tomislav Karadzić
beta

Iako Srbija ima samo JEDAN BOD IZ PET MEČEVA u kvalifikacijama za EURO 2016, Tomislav Karadžić vidi napredak u igri 'Orlova'. Predsednik FSS smatra da je našoj selekciji "Bog okrenuo leđa" i tvrdi da reprezentacija i dalje ima šanse da se kvalifikuje na evropsko prvenstvo.

 

– Neverovatno šta se događa, kao da nam je i Bog okrenuo leđa – rekao je predsednik FSS posle debakla naše reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2016.

Eliminisani smo praktično već na pola puta, posle čega nam je ostala nada u bodove za zelenim stolom.

U pet mečeva kvalifikacija za EURO 2016 osvojili smo bod i nadamo se da će nam Sud za arbitražu u sportu vratiti tri iz meča sa Albanijom.

Uprkos svemu, predsednik FSS Tomislav Karadžić, smatra da je očigledan pomak u igri naše seniorske fudbalske reprezentacije.

Izgubili jesmo, ali se obrukali nismo. Smatram da smo po svemu prikazanom zaslužili mnogo više u meču sa Danskom – kaže Karadžić u izjavi za “Sport”.

– Razumem da je razočaranje veliko i to je normalna reakcija na sve što se događa sa ‘A’ reprezentacijom, ali bio bih neiskren ako ne bih rekao da se iz meča u meč vidi pomak, da igrači prvi mnogo žele dobar rezultat, ali isto tako neverovatno je kakve nam se stvari događaju, kao da nam je i Bog okrenuo leđa – dodaje predsednik FSS.

 

Novinar je potom konstatovao da su, posle svega, igrači i selektor na udaru.

– Oni imaju našu podršku. Znamo dobro koliko su bili posvećeni ovom meču, koliko su uradili da ishod meča u Kopenhagenu bude drugačiji, ali ponavljam, kao da smo ukleti. Zato verujemo u rad selektora Ćurčića, uvereni smo da će dati rezultat koji svi želimo – rekao je Karadžić.

On se nije složio da nemamo šanse da se plasiramo na EURO.

– Treba li da kažemo da je sve izgubljeno? Ne. Dok ima šanse, ma koliko ona bila u procentima mala, borićemo se. Pred nama je Jermenija, posle Albanija… Na igračima i selektoru je da urade sve kako bi ostvarili dobar rezultat i pobedili u tim utakmicama – rekao je Karadžić na kraju intervjua za “Sport”.