ORLOVI VS SOKOLOVI: Uoči istorijske utakmice Crna Gora – Srbija PODGORICA POD OPSADOM (FOTO)

Svi lokali u centru Podgorice, u neposrednoj blizini Stadiona pod Goricom, kao i u samom centra grada, zatvoreni su danas u 14 časova, uoči večerašnje utakmice fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije, koju je policija označila kao susret visokog rizika.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Kafei su takođe zatvoreni iz bezbednosnih razloga. Više ulica u neposrednoj blizini Gradskog stadiona pod Goricom zatvareno je od 16.00 sati za sva vozila.

– Ulice će biti zatvorene do ponoći, a policija, ukoliko to bude bilo potrebno, može u ovom periodu za saobraćaj zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice – saopštila je Uprava policije i dodala da ulice mogu biti zatvorene i duže, ako bude bilo potrebe.

Fudbalske reprezentacija Crne Gore i Srbije sastaju se prvi put u istoriji večeras u 20.45 sati u Podgorici počinju utakmicu Trećeg kola Grupe C Lige nacija.

Fudbalsku ekspediciju Srbije policija je juče u Podgorici, pred utakmicu Lige nacija, dočekala s maksimalnim oprezom i merama obezbeđenja.

Predsednik Komisije za bezbednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima Dragoljub Sekulić rekao je da je utakmica sa Srbijom, posle gostovanja Engleske i Italije, jedna od najzahtevnijih u pogledu bezbednosti, i da je s pravom proglašena za duel visokog rizika.

Najavljeno je da će direktori Uprava policije Crne Gore i Srbije, Veselin Veljović i Vladimir Rebić, zajedno gledati utakmicu.

Utakmicu će gledati i menadžer Mančester junajteda Žoze Morinjo, koji je stigao u Podgoricu.