O’Saliven posle poraza u finalu: Osećam se kao Novak Đoković

Roni O Saliven
print screen/you tube/Pranjal Shukla

Legenda snukera Roni O’Saliven rekao je da se često oseća kao najveći svetski teniseri.

 

O’Saliven je u nedelju poražen u finalu Otvorenog prvenstva Ujedinjenog kraljevstva od Marka Selbija sa 10-7, pa je tako pretrpeo prvi poraz u finalu tog turnira posle pet pobeda.

Upravo je Selbi prvi čovek koji je O’Salivena pobedio i u finalu Svetskog prvenstva, a 41-godišnji Englez kaže da svi igrači imaju ogroman motiv kada igraju protiv njega, pa se često oseća kao Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

– Kada neko igra protiv mene, deluje kao da je taj meč finale Kupa za njega, slično je bilo Stivenu Hendriju dok je igrao. Protiv koga god da je igrao, to je bio veliki meč. Dok god budem igrao, uvek će tako biti. Ljudi vole da igraju protiv nekoga ko je osvojio toliko turnira. To je kao sa Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom u tenisu. Oni se izdvajaju od svih ostalih – rekao je O’Saliven.

Sa druge strane, Mark Selbi kaževda je imao dodatni motiv u finalu jer ga često kritikuju da je dosadan i da igra presporo.

Selbi je već godinama daleko najkonstantniji igrač snukera i čvrsto drži prvo mesto na rang listi.

– Inspirišu me kritike, to mi daje dodatnu motivaciju. To me tera da uložim još više truda. Ja shvatam da ne mogu svi da igraju kao Roni, on je jedinstven – zaključuje Selbi.